Srijeda, 15. svibnja 2024.

FOTO Mali Molvarci obilježili Svjetski dan zdravlja

Učenici nižih razreda Osnovne škole Molve različitim su aktivnostima u ponedjeljak, 9. travnja obilježili Svjetski dan zdravlja.

Ovogodišnje geslo Svjetskog dana zdravlja, koji se inače obilježava 7. travnja, je ‘Univerzalna zdravstvena zaštita: svatko, svugdje’. Tako su u školi kroz integrirane nastavne sadržaje, predavanja i radionice učenici nižih razreda proširili svoja znanja o važnosti očuvanja zdravlja – najvećeg bogatstva.

Prvi nastavni sat, koji je bio uvodni, proveli su sa svojim razrednicama i ponovili što sve znaju o zdravlju, kako čuvaju svoje zdravlje i zašto se obilježava Svjetski dan zdravlja. U pomoć su pozvali i obiteljsku liječnicu Veru Bardak koja je održala zanimljivo i poučno predavanje „Kako čuvati naše zdravlje“. Dok su jedni slušali doktoricu, drugi su bili na radilištima.

Učenici viših razreda, inače polaznici grupe Crveni križ, pokazivali su kako zbrinuti određene ozljede, zaustaviti krvarenje i imobilizirati ruku/nogu. Na susjednom radilištu razgovaralo se o ovisnostima, a učenici su imali priliku osjetiti kako vidi i kako se kreće osoba pod utjecajem različitih alkoholnih pića i različitih droga uz pomoć posebnih naočala.

Rotacijom po radilištima svi učenici su prošli sve aktivnosti koje su bile prilagođene njihovom uzrastu, predznanju i sposobnostima, a na kraju nastavnog dana su svi zajedno prošetali do velikog nogometnog igrališta gdje su odigrali graničar.

zatvori