Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: GIMNAZIJA SLAVI SVOJ DAN Donosimo rezultate sportskih natjecanja, učenici pripremili eksperimente, izložbe, kvizove…

Koprivnička Gimnazija Fran Galović danas slavi svoj 112. rođendan. U dvorani smo mogli uživati u sportskim aktivnostima, a u učionicama u raznim eksperimentima, kvizovima, predavanjima, ali i ukusnim delikatesama koje su gimnazijalci pripremili za sve zainteresirane.

Što se tiče sportskih aktivnosti, gimnazijalke i gimnazijalci natjecali su se u odbojci, nogometu i badmintonu. U odbojci, u ženskoj konkurenciji, najboljima su se pokazale učenice 2. c i d razreda koje su u finalu svladale s 2:0 4. g razred. Kod gimnazijalaca najbolji su bili učenici 4. b razreda koji su u borbi za zlato svladali 2. f s 2:0.

U badmintonu, prvo mjesto kod cura osvojila je Lucija Frančić, druga je bila Petra Lozo, a treća Petra Bojanić. Najbolji u muškoj konkurenciji bio je Leon Bedeković Arnaut, srebro je osvojio Jan Barić, a broncu Matija Gašparić.

Veliko zanimanje pobudio je nogometni turnir. Prvo mjesto osvojili su učenici 4. g i d razreda, drugi su bili maturanti iz 4. f, a treći učenici iz 1. f.

– Drago mi je da smo raznim aktivnostima mogli proslaviti rođendan naše Gimnazije. Bilo je puno zabave i smijeha, ali i poučnih predavanja i eksperimenata te izložbi i kvizova tako da su svi zaista mogli uživati. Još jednom, sretan rođendan našoj Gimnaziji – rekao nam je Lovro, učenik 3. f razreda.

Osim gimnazijalaca, u ovom lijepom danu uživali su i svi profesori i ravnatelj Gimnazije Vjekoslav Robotić. Svi odreda bili su ponosni na svoju školu, ali i na sebe same i svoje učenike.

zatvori