Subota, 22. lipnja 2024.

FOTO Ekipa Srednje škole najbolja na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa

Na Međužupanijskom natjecanju mladih Crvenog križa održanom jučer u Daruvaru Srednja škola Koprivnica s mentorom Tomislavom Lončarom pobijedila je i tako se plasirala na državno natjecanje.

Koprivničko-križevačku županiju na natjecanju je predstavljalo šest ekipa, tri u kategoriji podmlatka i tri u kategoriji mladeži. U konkurenciji podmlatka natjecali su se učenici iz koprivničke Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, Osnovne škole Molve i Osnovne škole Sidonije Rubido Erdödy iz Gornje Rijeke. U konkurenciji mladih sudjelovale su ekipe Srednje škole Koprivnica, Gimnazije ‘dr. Ivana Kranjčeva’ iz Đurđevca i Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog iz Križevaca.

Učenici koprivničke Srednje škole najbolji su bili u kategoriji mladeži i pobjedom se plasirali na državno natjecanje koje će se održati 12. svibnja u Vinkovcima. Ekipa Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski u kategoriji podmlatka zauzela je treće mjesto.

Ekipe su u obje kategorije pokazivale svoja znanja u teorijskom i praktičnom dijelu. Teorijski dio obuhvaća znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu te međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima, dok su u praktičnom dijelu mladi demonstrirali znanja i vještine iz pružanja Prve pomoći.

zatvori