Subota, 27. travnja 2024.

Film Koprivničanke Karle Lulić stigao do Hollywooda

Debitantski film ‘U ime Jagode, Čokolade i Duha Svetoga’ Koprivničanke Karle Lulić svoju svjetsku premijeru će krajem travnja imati u Los Angelesu.

Film će naime biti dio službene selekcije SEEfest festivala filma južne i istočne Europe, u kategoriji najboljeg kratkog igranog filma.

Projekcije će biti na programu u Beverly Hillsu i u zapadnom Hollywoodu, tijekom festivala koji se održava od 26. travnja do 3. svibnja, a premijera će biti u subotu 28. travnja.

Izvor: koprivnica.hr

Inače, film je nastao u suradnji između Hrvatske i Francuske, u produkciji mlade hrvatske kuće Dobar Film te u koprodukciji sa zagrebačkim Interfilmom i pariškim Whistle productions.

Direktorica fotografije je Zara Popovici, montažerka Hrvoslava Brkušić, kompozitor Hrvoje Nikšić, dizajner zvuka Salim Krim, scenografi Veronika Radman i Romain Valembois, kostimografkinja Tajči Čekada. Film je producirala Karla Lulić, a koproducenti filma su Ivan Maloča i Gary Delépine.

Glavnu ulogu svećenika Petra pomahnitalog za sladoled u selu kršćanskih fanatika tumači Goran Navojec, a briljirali su i Helena Minić Matanić kao Magdalena, Igor Galo kao slastičar, Vedran Živolić kao Pavle te Zoran Prodanović Prlja i Damir Martinović Mrle iz grupe Let 3 kao policajci.

zatvori