Petak, 26. travnja 2024.

BIT ĆEMO DOMAĆIN EUROPSKOG RUKOMETNOG PRVENSTVA ZA KADETE Nova prilika i za iskorištenje turističkih potencijala

Zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić ugostili su na sastanku o domaćinstvu Europskog prvenstva za kadete predstavnike Hrvatskog rukometnog saveza.

Na sastanak u Koprivnicu došli su direktor marketinga Hrvatskog rukometnog saveza Silvio Njirić te Tomislav Lukić i Tvrtko Židak.

Razgovaralo se o detaljima Europskom prvenstvu za kadete u kategoriji do 18 godina, koje će se održati od 9. do 19. kolovoza ove godine, kojemu su domaćini gradovi Koprivnica i Varaždin. Zahvaljujući odličnoj suradnji na organizaciji Svjetskog juniorskog prvenstva za rukometašice 2014. godine i Europskog muškog kadetskog rukometnog prvenstva 2016. godine, Hrvatski rukometni savez izrazio je želju za nastavkom suradnje s Koprivničko-križevačkom Županijom i Gradom Koprivnicom.

U sklopu Prvenstva, bit će organizirana brojna promotivna događanja u kojima će sudjelovati i domaći rukometaši, a sudionici sastanka naglasili su i turistički potencijal ovakvih sportskih manifestacija.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Zajednice sportova Koprivničko-križevačke županije Stanislav Lovković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić, predsjednica Zajednice sportova Grada Koprivnice Jasmina Stričević, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek te voditeljica lokalnog organizacijskog odbora Sonja Šafar.

 

zatvori