Petak, 26. travnja 2024.

BILOGORSKI RENDŽERI kreću na maratonski put u sedlu do hrvatskog Grada heroja

Bilogorski rendžeri krajem svibnja krenut će na dug put od Koprivnice do Vukovara – u sedlu.

Riječ je o projektu na kojem su ljubitelji konja i terenskog jahanja te zaljubljenici u prirodu radili već nekoliko mjeseci. “Skoknut” će na konjima do Grada heroja kako bi na sebi svojstven način odali počast tom velikom hrvatskom gradu i ljudima koji tamo žive, ali i svima koji su tamo položili živote za domovinu.

– Pred nama je 280 kilometara jahanja kroz prirodu, četiri županije, 40-ak naselja i ne znam koliko općina od Podravine uz Dravu do ravne nam Slavonije i Srijema – rekao nam je rendžer Ratimir Juršetić. – Čeka nas devet logorovanja pod šatorima na zacrtanom putu, a od nas rendžera očekuje se samo izdržljivost i hrabrost.

Cijeli projekt osmišljen je u suradnji s Dravskim vidrama koji će se čamcima spuštati Dravom do Dunava i Vukovara. Na prometnicama će ih pratiti logistika.

– To jest zahtjevno, ali postoji cilj i htijenje i to je najmanje što možemo dati ljudima i Gradu koji je pomalo zaboravljen. Mi nismo zaboravili patnje i stradanje Vukovara i Vukovaraca, kao i svih onih koji su se herojski borili za taj grad i za cijelu našu Hrvatsku – dodao je Juršetić. – Neki će to nazvati hodočašćem, ali za nas je to način da svim tim ljudima velimo hvala na svoj način.

Jahači će krenuti s koprivničkog Zrinskog trga 23. svibnja u 9 sati, a do križa na ušću Vuke u Dunav trebali bi doći osam dana kasnije, 31. svibnja.

 

zatvori