Petak, 26. travnja 2024.

Koprivnički atletičari u velikom broju istrčali Osječki polumaraton

Tridesetak članica i članova Atletskog kluba Koprivnica natjecalo se proteklog vikenda na 14. Osječkom polumaratonu. Trčale su se utrke na 21 kilometar, na 5 kilometara te dječje utrke na 1500 i 750 metara.

Što se tiče rezultata, kod žena, u nekoliko različitih kategorija, Estera Rac osvojila je četvrto mjesto, Irena Ećimović bila je 12., Dijana Radotović 13., a Marija Vladušić 17. Sonja Rušak bila je 21., Anita Iljkić 22. baš kao i Martina Lauš Lozo.

Na pet kilometara Albert Rušak osvoji je pet mjesto u kategoriji mlađih juniora, dok su u ženskoj kategoriji dva najistaknutija rezultata na istoj utrci postigle Edita Kordeš koja je bila sedma i Ines Hemetek Potroško koja je bila deveta. Mirjana Friščić, Petra Kičinbaći i Ksenija Vitelić završile su 29., 30., odnosno 35.

U dječjoj utrci na 750 metara naši atletičari postili su sljedeće rezultate: Petar Jagić 3. mjesto, Sven Džendžo 4. mjesto, Jakov Jurić 5. mjesto, a nastupili su još Ivan Bebek i Luka Kolonić.

U istoj utrci, ali u ženskoj kategoriji nastupile su Lana Gašparić, Ema Mihac, Ivana Cenko i Marea Cenko, ali nisu ostvarile zapaženije rezultate.

U kategoriji učenica rođenih 2005. i 2006. godine na 1500 metara Laura Sabolec osvojila je prvo mjesto, Tara Rušak bila je druga, Marija Gašparić četvrta, a nastupila je i Josipa Mikulec.

Valja istaknuti da su se utrke trčale kroz najljepše dijelove Osijeka, a ulazak svakog natjecatelja u cilj publika je nagradila velikim pljeskom.

Ustupio Atletski klub Koprivnica.
Ustupio Atletski klub Koprivnica.
zatvori