Četvrtak, 25. srpnja 2024.

VIKEND PROGNOZA Po južini se proljeće poznaje

Vikend pred nama bit će prije svega topao, što će mnogi pozdraviti nakon onog vala hladnoće koji nas je nedavno posjetio. Nalazimo se u pretežno jugozapadnom strujanju koje biometeorološki nije baš najpovoljnije, ali nas barem grije.

Snježni pokrivač je nestao, ostale su samo prljave hrpice tu i tamo, a ni one neće još dugo. Čini se da će nas toplo ili barem ugodno vrijeme pratiti većim dijelom ožujka; postoje nekakve naznake zahlađenja oko Uskrsa, ali o tom potom.

Danas pretežno sunčano, tu i tamo uz možda nešto prolazne naoblake, bez kiše. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak, a najvišu dnevnu temperaturu očekujemo negdje oko 13 do 15 stupnjeva. Dakle – toplo.

Subota će nam donijeti malo jaču južinu. Bit će djelomično sunčano uz više oblaka poslijepodne, kada je samo ponegdje moguća koja kap kišice. Jugozapadnjak će dobiti na snazi i bit će umjeren do pojačan, na izloženim mjestima i jak. Jutarnja temperatura oko 4, najviša dnevna oko 14 do 16 stupnjeva.

Nedjelja bi prijepodne još trebala biti donekle sunčana, ali poslijepodne će nam ipak stići više naoblake, a moguća je i kiša. Na širem području mogući su i prvi lagani pljuščići. Puhat će umjeren jugozapadnjak, navečer jugoistočnjak, i bit će još malo toplije: ujutro oko 4 do 7, poslijepodne oko 16 ili više stupnjeva.

Čini se da će se takvo vrijeme nastaviti i tijekom sljedećeg tjedna: razmjerno toplo i promjenjivo, tu i tamo uz nešto kiše.

zatvori