Subota, 27. travnja 2024.

VIKEND NA CESTAMA Vozač uhvaćen s tri promila, drugi zamislio da je na autocesti

Policija je i ovoga vikenda imala posla na podravsko-prigorskim prometnicama. Zabilježene su dvije prometne nesreće i čak 170 prometnih prekršaja.

U dvjema nesrećama jedna je osoba lakše ozlijeđena, a od 170 prekršaja 25 se odnosilo na alkohol i 62 na nepropisnu i neprilagođenu brzinu.

Dva su vozača zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, pet ih je uhićeno, a protiv dvojice su provedeni žurni prekršajni postupci i predani su na izdržavanje zatvorskih kazni.

Šest mladih vozača sankcionirano je zbog upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, a najviše je “napuhao” 23-godišnjak uhvaćen u Ulici Petra Zrinskog u Križevcima u kasnim večernjim satima subote – 1,79 promila.

Alkoholni rekorder vikenda ipak je 41-godišnjak kojega je policija zatekla u gluho doba noći u nedjelju u Potočkoj ulici u Križevcima kako upravlja osobnim automobilom s 3,00 promila alkohola u organizmu. Uhićen je i sud mu je odredio 15 dana zatvora.

Rekorder što se tiče brzine uhvaćen je u nedjelju poslijepodne u Sokolovcu kako vozi osobni automobil brzinom od 119 km/h iako je na snazi bilo ograničenje na 60.

zatvori