Srijeda, 8. svibnja 2024.

TOUR OF CROATIA NA KOPRIVNIČKIM ULICAMA Evo rute kojom će biciklisti voziti po našem gradu

Tour of Croatia, biciklistički spektakl i jedan od najvažnijih sportskih događaja u Hrvatskoj, i ove godine stiže u Koprivnicu. Kao i lani, cilj prve etape koja starta 17. travnja iz Osijeka bit će na našem Zrinskom trgu.

Ono što valja posebno istaknuti je to da će ponajbolji svjetski biciklisti ove godine voziti i ulicama Koprivnice, što će razveseliti sve zaljubljenike u biciklizam. Podsjetimo, lani su prošli kroz Koprivnicu, vozili do Ludbrega i ponovno se vratili na Zrinski trg gdje je bio cilj prve etape. Kojom će točno rutom voziti objasnio nam je koordinator ciljeva Branislav Buhić:

— Krug po gradu bit će velika novost ovogodišnjeg Toura. Karavana u Koprivnicu stiže iz smjera Đurđevca te ide obilaznicom do Zagrebačke ulice, kroz podvožnjak i ravno sve do Zrinskog trga gdje će biciklisti po prvi puta proći ciljem. Tamo se neće zaustaviti već će nastaviti prema Trgu bana Jelačića, zatim rotoru kod bolnice i onda Bjelovarskom ulicom ponovno do obilaznice. Od tamo će ruta biti ista kao i nekoliko minuta prije toga te će cilj biti na našem glavnom trgu — objasnio je Buhić.

Novosti u Koprivnici bit će i puno bogatiji i atraktivniji cilj, nova bina te zone za vrtićarce i djecu gdje će im biti priređeni edukativni sadržaji.

— Čeka nas pravi spektakl, puno veći nego prošle godine — zaključio je Buhić.

Četvrto izdanje utrke Tour of Croatia vozit će se od 17. do 22. travnja.

RUTA:

• 17.4. Osijek – PP Papuk – Koprivnica
• 18.4. Karlovac – NP Plitvička Jezera – PP Velebit – Zadar
• 19.4. Trogir – Brela – Makarska – Tučepi – Podgora – PP Biokovo (Sv. Jure)
• 20.4. Starigrad (NP Paklenica) – NP Sjeverni Velebit – Novi Vinodolski – Općina
Vinodolska – Crikvenica
• 21.4. Rabac – Labin – Poklon (PP Učka) – Kastav – Viškovo – Rijeka – Opatija – Poklon
(PP Učka)
• 22.4. Samobor – Sv. Nedjelja – Dugo Selo – Sv. Ivan Zelina – Zagreb (Trg sv. Marka)

zatvori