Petak, 26. travnja 2024.

Slaven uvjerljivo poražen u Osijeku, ozlijedio se Vidović

Nogometaši Slaven Belupa uvjerljivo su poraženi u 27. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Na gostovanju kod Osijeka domaćin je bio bolji rezultatom 3:0 pred nešto više od 2000 gledatelja.

U odnosu na prošlo kolo protiv Istre trener Tomislav Ivković napravio je samo jednu promjenu. U prvih 11 vratio se u prošlom kolu kartonirani Vidović, dok je na klupu preselio Bouadla.

U prvom poluvremenu bolji je bio Osijek s nešto većim posjedom lopte u svojim nogama. Svoju nadmoć iskoristili su tek u posljednjoj minuti prvog poluvremena kada se nakon jedne velike gužve najbolje snašao Lopa i pospremio loptu u gol za 1:0. Valja istaknuti da se u 39. minuti ozlijedio Vidović kojeg je zamijenio stoper Šarlija pa je Ivković zaigrao s tri igrača u obrani.

U nastavak susreta bolje su ušli Farmaceuti. Nekoliko dobrih centaršuta i jedan odličan udarac Brezovca nagovijestili su da bi naši nogometaši mogli doći do izjednačenja, ali se to nije dogodilo.

Farmaceute je presjekao gol u 71. minuti kojeg je zabio Marić s bijele točke nakon što je Goda napravio prekršaj u svojih 16 metara nad Lopom. Do kraja utakmice Slaven više nije uspio ozbiljnije zaprijetiti, a ‘točka na i’ bio je autogol Muse u 85. minuti.

Ovim porazom Farmaceuti su ostali šestoplasirana momčad prvenstva s 31 osvojenim bodom. Idućeg vikenda Slavenaše čeka novi težak zadatak, na koprivničkom Gradskom stadionu gostovat će Rijeka.

27. KOLO PRVE HRVATSKE NOGOMETNE LIGE

30.03.2018, Gradski vrt, Osijek

NK Osijek – NK Slaven Belupo 3:0 (1:0)

OSIJEK: Malenica – Barišić, Milović, Barać, Grgić, Hajradinović, Mudražija, Mioč, Šorša, Lopa, Marić, još su igrali: Šimunec, Pilj, Ejupi. TRENER: Zoran Zekić

SLAVEN BELUPO: Marković – Goda, Ivanovski, Musa, Kitanovski – Puclin, Vidović, Brezovec – Delić, Ivanovski, Doležal, još su igrali: Šarlija, Trebotić, Bouadla. TRENER: Tomislav Ivković

zatvori