Subota, 4. svibnja 2024.

24 GODINE RADIO DRAVE: Još uvijek smo prepoznatljivi i oni kojima se vjeruje

24 godine. Gotovo četvrt stoljeća. A sve je počelo skoro kao igra i zafrkancija. Iako su neki već tada sanjarili da će to jednog dana biti ozbiljan posao. No ti su među prvima otišli. A već smo tada, kad to još nije bilo u potpunosti uobičajeno, poslovali po strogo tržišnom principu – radili smo da bismo zaradili, i sve što smo prihodovali, doista smo i zaradili. I pri tom smo se dobro zabavljali. I ne samo sebe, već i naše slušatelje, sugrađane, goste…

U usporedbi s onima sa stoljetnom tradicijom, mi smo još male bebe. No naše 24 godine, stasale s hrvatskom samostalnošću, znače da smo se uspjeli othrvati svakodnevnim izazovima, da smo uspješno opstali na tržištu i da vješto plivamo u bespućima hrvatske gospodarske (i političke) zbilje. A u slučaju Radio Drave to još znači da smo našim slušateljima uspjeli ostati zanimljivi i pouzdani, netko kome se vjeruje, a poslovnim partnerima onaj u koga se može pouzdati.

Protekle 24 godine Radio Drava je vrijedan kroničar događanja u dragoj nam Koprivnici i okolici, ali i Koprivničko-križevačkoj županiji. No nadasve smo svakodnevni gost kod tisuća naših slušatelja koji su nas izabrali za svog svakodnevnog suputnika. I na tome smo izuzetno zahvalni ali i ponosni. Godinama smo gradili prepoznatljiv imidž, njegujemo jasan izričaj, i što je najvažnije – mi smo oni kojima se vjeruje.

Proteklu godinu ćemo, među ostalim, pamtiti po dragim gostima, među kojima je bila i Predsjednica Republike gospođa Kolinda Grabar Kitarović. Pamtit ćemo je i po odlascima. Naime jedan od prvih u našoj ekipi, glazbeni urednik i zanimljiv radijski voditelj Hrvoje Ružić, svoj je profesionalni put nastavio u privatnim vodama. Ponosni na zajedničku prošlost, želimo mu sve najbolje u budućnosti. Kao što to želimo i svima nama ali i vama koji ste svakodnevno s nama.

A ponosni smo i na naše mlade kolege. Uz Bojana Horvata Horza (to je jedno od najinventivnijih stvorenja koje znam) u studiju su još Valentina Špoljarić (mala čuda radi na računalu) i najmlađa po stažu, tek je počela učiti raditi, Silva Jambrešić. Sonja Barčanec uspješno spaja posao radijske voditeljice i novinarke, teško nam je odlučiti gdje je bolja.

Naša Malecka, Nela Carek, koja je još “kak’ deklička” davno radila emisije za školarce, danas je diplomirana novinarka i zasigurno svjetla točka koprivničkog novinarstva. Budućnost je svakako pred njom. Naš Luka Šarlija aktivno postavlja nove standarde lokalnog sportskog novinarstva i već je osigurao mjesto među onima čije se objave čekaju i citiraju. Marka Posavca ne čujete često u programu Radio Drave, no bez njegovih priloga ne prođe ni jedan dan. Dovoljno je reći: “najtočnija vremenska prognoza za Koprivnicu i okolicu”, no to je – vjerujte, tek mali dio onoga što nam svima daje. Oni najsretniji (mislim tu prvenstveno na dobitnike u nagradnim igrama) imaju prilike upoznati i našu Dubravku Pobi. Dubravčica je dobra duša naše male tvrtke, najugodniji glas koji će vam se javiti na poslovni telefon radija, osoba u koju se možemo pouzdati u svakom trenutku. Direktorica i glavna i odgovorna urednica Jasna Slukić naša je Željezna Lejdi. I to joj, čini se, dobro ide. U našem malom timu još su vrhunska profesionalka Draženka Gačan i gazda, Damir Polančec. Podravec koji se za razliku od mnogih Podravaca “drznuo” okusiti visoku hrvatsku politiku, i pri tom – gle čuda, dobio po repu. Ali sada je naš, i za sad nam je dosta dobro s njim.

A ja? Ja sam Sandra Levak – Miklošić. Dio sam stare garde “Dravaša” i ono što radim, vi to čujete i vidite svakoga dana. A dobila sam i ulogu obično namijenjenu onima najstarijima – radim s mladim kolegama, što mi pričinja veliko zadovoljstvo. Svi su vrijedni i sposobni mladi ljudi, i uvjerena sam da će uspješno nastaviti graditi priču naše i vaše Radio Drave.
Hvala vam za 24 godine koje ste proveli s nama. Svima nam želim sve najbolje. Do neke slijedeće prilike, pozdravlja vas Sandra Levak – Miklošić.

zatvori