Srijeda, 2. listopada 2024.

PRVA ŽNL Zanimljivo u Legradu, derbi u Ferdinandovcu, Prvčić: Kratki smo, ali idemo po puni plijen

Ovog vikenda igrat će se 16. kolo Prve županijske nogometne lige. Tri utakmice igrat će se u subotu, a četiri u nedjelju.

Subotnji program donosi nam tri zanimljiva susreta. Šestoplasirani Graničar u Legradu ima priliku bodovno se izjednačiti s četvrtoplasiranim Tomislav-Radnikom koji će u sutrašnjoj utakmici tražiti iskupljenje za kiks na svom travnjaku protiv Miklinovca.

– Bit će to tvrda utakmica u kojoj očekujem podjelu bodova – prognozira Luka Prvčić, veznjak Borca iz Imbriovca.

Miklinovčani će pak na svom travnjaku ugostiti molvarsku Mladost. Domaćin će sigurno biti motiviran visokim porazom rezultatom 7:3 u Molvama u prvom dijelu sezone, dok će gosti pokušati u Koprivnici stići do svojih prvih proljetnih bodova.

– U dvoboju dviju momčadi iz donjeg dijela tablice malu prednost dao bih Miklinovčanima zbog domaćeg terena – rekao je Prvčić.

Treću sutrašnju utakmicu gledat ćemo u Ždali gdje će davljenik Prekodravac loviti važne bodove za ostanak u ligi protiv Kalinovca.

– Kalinovac se tijekom zime pojačao, pokazali su protiv nas i Legrada da su mnogo jači nego na jesen i vjerujem da će slaviti protiv Prekodravca za kojeg se bojim da nema spasa – riječi su veznjaka Borca.

Nedjelju će pak obilježiti derbi između Ferdinandovca i Borca. Gosti u susret ulaze bez poraza u dosadašnjem dijelu sezone, a domaćin će na svom travnjaku biti motiviran smanjiti bodovnu razliku za liderom na jednoznamenkastu brojku.

– Očekujem čvrstu i borbenu utakmicu svih 90 minuta. Nadam se da će doći puno gledatelja te da će susret opravdati naziv derbija. Nedostajat će nam nekoliko bitnih igrača, ali nas to neće spriječiti u našem naumu da se iz Ferdinandovca vratimo s punim plijenom – rekao nam je Prvčić.

U preostalim utakmicama drnjanski Tomislav će ulogu favorita pokušati opravdati protiv Sloge u Ivancu, novigradska Drava ugostit će Osvit, dok će Panonija u Peterancu igrati protiv kunovečkog Bratstva.

– Drnjančani su favoriti u Ivancu i vjerujem da će slaviti, Drava, koja bi se borila za vrh da je početak sezone, će osvojiti tri boda protiv Osvita, dok u susretu u Peterancu prednost dajem Kunovčanima – zaključio je Prvčić.

Sve utakmice 16. kola igrat će se s početkom u 16 sati.

Prva ŽNL – 16. kolo

Rezultate prognozira Luka Prvčić, veznjak Borca (Imbriovec)

Subota, 31. ožujka
16:00
Legrad: Graničar – Tomislav-Radnik X
Koprivnica: Miklinovec – Mladost (Molve) 1
Ždala: Prekodravac – Kalinovac 2
Nedjelja, 1. travnja
16:00
Ivanec: Sloga – Tomislav (Drnje) 2
Novigrad: Drava – Osvit 1
Peteranec: Panonija – Bratstvo 2
Ferdinandovac: Ferdinandovac – Borac 2

Slušaj uživo
zatvori