Petak, 26. travnja 2024.

PROMET VIKENDOM Jurio Velikom Mučnom kao na autocesti, drugi vozio bicikl s dva i pol promila

Policija je i tijekom proteklog vikenda imala dosta posla na podravsko-prigorskim prometnicama.

U razdoblju od 2. do 5. ožujka na cestama u našoj županiji zabilježene su četiri prometne nesreće, od čega dvije s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena. Ovu težu prometnu nesreću izazvao je vozač pod utjecajem alkohola; riječ je o naletu na pješaka u Đurđevcu.

Osim toga, policijski su službenici ukupno utvrdili 90 prometnih prekršaja. 18 ih se odnosilo na alkohol i 13 na nepropisnu odnosno neprilagođenu brzinu. Jedan je vozač zadržan do otriježnjenja, četvorica su uhićena, a protiv jednoga je proveden žurni prekršajni postupak.

Dva mlada vozača sankcionirana su zbog upravljanja pod utjecajem alkohola. Najviše je “napuhao” 23-godišnjak uhvaćen u nedjelju u 3:50 u Vargovićevoj ulici u Koprivnici – 1,56 promila.

Alkoholni rekorder vikenda ipak je bio 54-godišnji biciklist zatečen u nedjelju u 18 sati u Peterancu kako vozi s 2,30 promila u organizmu.

Najbrži je, pak, bio 46-godišnji vozač osobnog automobila koji je u petak poslijepodne na D-41 u Velikoj Mučni vozio 121 kilometar na sat, iako je na tom dijelu ceste brzina ograničena na 60 km/h.

zatvori