Petak, 26. travnja 2024.

Predsjednik koprivničkih laburista Darko Tetec izabran za dopredsjednika stranke na nacionalnom nivou

Darko Tetec izabran je za dopredsjednika Hrvatskih laburista, stranke rada.

Za njegov izbor iskorišten je jučerašnji izvanredni sabor na kojemu su odlučivali o izmjenama i dopunama statuta. No kako je mjesto dopredsjednika već neko vrijeme upražnjeno, jučer je bila prilika da se i to riješi. Tako je predsjednik koprivničkih laburista dobio stranačku funkciju više na kojoj ga očekuje dosta posla:

– Radit ću ono što ću biti u mogućnosti, prije svega da dam svoj osobni doprinos daljnjem razvoju stranke i da pokušamo vratiti ono što smo nekad imali, prije svega da budemo parlamentarna stranka.

Ustupio Darko Tetec.

Tetec je pojasnio da se na ovu stranačku funkciju nije sam kandidirao, već ju je prihvatio na nagovor kolega iz stranke koji smatraju da može pomoći predsjedniku u obavljanju stranačkih dužnosti:

– Moram priznati da me dosta kolega nagovaralo na ovo. To nije bila moja odluka u smislu da bih se sam kandidirao za potpredsjednika stranke. Ovo je doista bilo na nagovor mojih kolega laburista koji su mi rekli da bi bilo lijepo, pametno i dobro za stranku da potpredsjednik bude netko s iskustvima i znanjima poput mene, te da na neki način rastereti obveza predsjednika Davida Bregovca koji uz posao načelnika Općine Fužine ne stigne obavljati sve što bi u stranci trebalo. Smatrali su da ja imam sposobnosti, želje, volje i znanja da kao potpredsjednik rasteretim predsjednika i da mu pomažem u aktivnostima koje se zahtijevaju od vodstva Hrvatskih laburista.

Ustupio Darko Tetec.

Kako bi se vratili u klub parlamentarnih stranaka, te tako ponovno zadobili pažnju javnosti, laburisti će ponovno intenzivirati svoje aktivnosti na lokalnim razinama. Želja im je ostvariti puni partnerski odnos, poglavito s potpisnicima Deklaracije o dobrom društvu, te da na sljedećim parlamentarnim izborima postignu što bolje rezultate.

Tetec je svjestan i da je njegova stranka, zahvaljujući oporbenom statusu koji joj omogućava agresivnije djelovanje, dosta vidljiva na županijskom nivou. U Gradu Koprivnici laburisti su pak dio vladajućeg bloka, no tome usprkos prostora za političko djelovanje među građanima itekako ima i to će se, najavljuje Tetec, u vremenu pred nama itekako vidjeti.

zatvori