Subota, 27. travnja 2024.

Policijski načelnik Štimac završio ekipiranje u koprivničko-križevačkoj Upravi – evo novih imena na čelnim funkcijama lokalne policije

Policijska uprava Koprivničko-križevačka održala je danas konferenciju za medije na kojoj je, između ostalog, bilo riječi o kadrovskim promjenama unutar uprave i natječaju za zanimanje policajac/policajka u 2018. godini.

Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je Natječaj za upis polaznika u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajaca u 2018./2019. godini. Planira se zaposliti 600 policajki i policajaca na području Hrvatske, a program će početi 10. rujna ove godine.

Natjecati se mogu državljani i državljanke Republike Hrvatske pod uvjetom da imaju završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju, nemaju navršenih 28 godina na dan 10. rujna 2018. godine, imaju posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
imaju propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti, su osobno dostojni za obavljanje policijske službe, nisu članovi političke stranke.

Spomenimo i kadrovske promjene unutar naše Policijske uprave. Internim natječajem za novog voditelja službe policije izabran je Damir Jančijev, novi voditelj službe zajedničkih i upravnih poslova je Ivan Bračko, novi voditelj odsjeka za pravne poslove i ljudske potencijale je Krunoslav Karas, a dva nova pomoćnika načelnika su Tomislav Batak i Dario Babić.

zatvori