Ponedjeljak, 2. rujna 2024.

POD ISTRAGOM Trojica muškaraca iznuđivala novac uz prijetnje smrću i nasiljem

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv trojice mladića koji su od dvojice oštećenika pokušali iznuditi novac.

Sva trojica hrvatski su državljani rođeni 1991., 1998. i 1993. godine. Oni su u siječnju ove godine u Botovu i Drnju u više navrata mobitelom nazivali 33-godišnjaka i tražili od njega da skupi 100.000 kuna, stavi ih u vrećicu i odnese na parkiralište kod gradskih bazena. U protivnom, prijetili su, bacit će mu bombu u kuću i ubiti sve muške članove obitelji. 33-godišnjak je, međutim, zatražio zaštitu policije pa se predaja novca nije dogodila.

Isti novčani iznos trojac je više puta mobitelom tražio i od 25-godišnjaka. Njemu su dali upute da novac ostavi u vrećici na parkiralištu kod jednog trgovačkog centra ili će ga ubiti, no i on je zatražio policijsku zaštitu i nije im predao novac.

Koprivnicom se kasnije pročulo kako je netko dijelio velike svote novca, navodno zarađenog na kriptovalutama, romskim obiteljima u okolici Koprivnice. Trojica nad kojima se provodi istraga vjerojatno su čula za tu priču i pokušala od pojedinaca koji su dobili novac prijetnjama izvući nešto za sebe, no nije im uspjelo.

zatvori