Nedjelja, 5. svibnja 2024.

‘Pisanice od srca’ uskoro stižu u Koprivnicu

Već tradicionalno, svake godine uoči Uskrsa, u suradnji s Gradom Koprivnicom, Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije organizira izložbu velikih pisanica oslikanih u maniri naive.

Tako žitelji i posjetitelji Koprivnice i naše županije mogu na Zrinskom trgu u Koprivnici vidjeti neke ranijih godina oslikane pisanice, ali i one koje nakon izložbe odlaze na svoja krajnja odredišta.

Ove će godine na Zrinskom trgu u Koprivnici i rotorima kod bolnice i na Bjelovarskoj biti izloženo 13 velikih (2,05 m x 1,5 m) i 9 manjih (1,05 m x 0,75 m) Pisanica od srca.

Posjetiteljima ove jedinstvene izložbe na otvorenom bit će predstavljene i pisanice koje će ove godine, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, u Bratislavu u Slovačku te u Brno u Češku. Posjetitelji će moći vidjeti i onu koju je za svoje selo kupio KUD Sveti Juraj Draganić kod Karlovca te onu koja će u Csurgó (Mađarska).

Svečano otvorenje izložbe održat će se u petak, 9. ožujka u podne na Zrinskom trgu u Koprivnici, uz prigodan nastup djece iz Dječjeg vrtića Tratinčica.

Izložba velikih Pisanica od srca koprivnički će trg krasiti do 27. ožujka.

zatvori