Četvrtak, 16. svibnja 2024.

Ove subote Zrinski trg još će se jednom zažutjeti u znaku borbe protiv raka dojke

Udruga žena s bolestima dojke ‘Nada’ Koprivnica i Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije ove subote provode tradicionalnu akciju Dan narcisa.

Riječ je o javno-zdravstvenoj kampanji koja niz godina ima važnu ulogu u edukaciji i načinima prevencije s ciljem ranog otkrivanja raka dojke. Provodi se s ciljem senzibiliziranja javnosti za probleme vezane uz rak dojke, ali i osvješćivanja žena o potrebi pregleda, jer samo na vrijeme otkriven rak može biti izlječiv. Posebice se želi ukazati na potrebu odlaska na besplatni mamografski pregled koji ženama može spasiti život.

Ovogodišnji Dan narcisa posebno će za cilj imati promociju kupnje linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju.

“Prisjetimo se da se nacionalnim programom za rano otkrivanje smrtnost treba smanjiti za oko 25% u slučaju dobrog odaziva (najmanje 70% pozvanih)”, podsjećaju iz udruge “Nada” Koprivnica.

Kampanja će se provoditi ove subote, 24. ožujka, od 9.30 do 12.00 sati pored Pivnice na Zrinskom trgu u Koprivnici. Građanima će uz prigodne donacije biti podijeljene narcise, cvijeće koje u cijelom svijetu simboliziraju proljeće, novi život, novu nadu pa tako i borbu protiv raka.

zatvori