Subota, 27. travnja 2024.

OPREMANJE BOLNICE Stiže magnetska rezonanca i brojni drugi vrijedni uređaji

Jučer je u elektronskom oglasniku javne nabave objavljen natječaj za nabavu uređaja za magnetsku rezonancu, dugoočekivanog i prijeko potrebnog dijagnostičkog uređaja za koprivničku Opću bolnicu ‘Dr. Tomislav Bardek’.

Tako Odjel radiologije čeka veliki građevinski zahvat, procijenjene vrijednosti 800.000 kuna. Tome treba dodati i 75.000 za projektiranje, ali i 8,9 milijuna na koliko je procijenjena nabava samog MR-a. Sav taj novac osigurala je država preko decentraliziranih sredstava, podsjetio je dr. Mato Devčić, ravnatelj koprivničke bolnice, upozorivši da magnet nije jedini uređaj koji se nabavlja za našu bolnicu:

— Nabavlja se uređaj za dezinfekciju u Djelatnosti za operaciju i centralnu sterilizaciju, vrijedan 420.000 kn; operacijske lampe za tri operacijske dvorane vrijedne 480.000 kn; respirator za Jedinicu intenzivnog liječenja vrijedan 240.000 kn; uređaj za predpripremu demineralizirane vode za Odjel za dijalizu, 110.000 kn te reverzna osmoza za 410.000 kn.

Ravnatelj Devčić očekuje da će ove godine biti još nabavki. Naime, realno je očekivati da će javnom nabavom biti postignute niže cijene pa će razlika novca ostati za nabavku dodatne opreme u drugoj polovici godine.

Dr. Mato Devčić. Snimila Sandra Levak-Miklošić.

Javnom nabavom koprivnička bolnica lani je solidno uštedjela, rekao je dr. Devčić:

— Nabavkom lijekova i potrošnog materijala koprivnička bolnica prošle je godine ostvarila uštede od 10%. Tako je otprilike i u drugim sličnim ustanovama u Hrvatskoj.

Osim što će dobiti novu opremu, koprivnička bolnica dobit će, podsjetio je ravnatelj Devčić na kapitalni projekt, i dobro uređene i opremljene dnevne bolnice. Do kraja ožujka trebao bi biti završen glavni projekt, a u travnju će uslijediti i priprema za objavu natječaja za izvođača u Projektu dnevnih bolnica.

— Glavni projekt gotovo je identičan Idejnom rješenju pa neće biti potrebni veći građevinski zahvati na prenamjeni postojećih prostora. Obnovit će se, urediti, unaprijediti i poboljšati prostori u devet medicinskih djelatnosti.

Za zaključiti je tako da su tijekom Projekta dnevnih bolnica u bolničkoj upravi za sada zadovoljni.

zatvori