Petak, 26. travnja 2024.

STIŽU KAMERE Policija će vas uskoro snimati na deset novih mjesta u Podravini i Prigorju

Ministarstvo unutarnjih poslova pokrenulo je nabavu novih kamera za nadzor brzine koje će instalirati uz prometnice u sedam županija, među njima i u našoj Koprivničko-križevačkoj.

Voditeljica Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi koprivničko-križevačkoj Mirela Škvorc rekla je Dravi.info da je policija za instaliranje fiksnih kamera u cijeloj našoj županiji izabrala deset lokacija:

– Pokušali smo tim lokacijama obuhvatiti najkritičnija mjesta. To su prvenstveno državne ceste na kojima se najčešće krši ograničenje brzine, a i gdje smo u proteklih nekoliko godina imali zabilježene prometne nesreće s teško ozlijeđenima i smrtno stradalim osobama.

Iako su lokacije kamera javno objavljene, vozači neće znati kad je i na kojoj lokaciji kamera aktivna. To se, prema iskustvima iz drugih policijskih uprava, pokazalo vrlo učinkovitim za poboljšanje sigurnosti u prometu:

– Kamere će se seliti tako da vozači neće znati na kojoj se lokaciji kamera točno nalazi. To funkcionira vrlo dobro. Na određen broj lokacija dolazi po jedna kamera koja se periodično premješta na druge lokacije i vozači nikad ne znaju u kojem je kućištu kamera. U želji da izbjegnu sankcije, smanjuju brzinu vožnje, samim tim smanjujemo i mogućnost događanja prometnih nesreća pa to ima povoljan učinak na stanje sigurnosti.

Kako je postupak nabave kamera u tijeku, teško je reći kad će kamere u našoj županiji početi funkcionirati, no u Policijskoj upravi se nadaju da će to svakako biti ovog proljeća.

Recimo i da će biti postavljene u Cvetkovcu, Koprivnici, Reki, Glogovcu, Novigradu Podravskom, Budančevici, Hampovici, Svetom Ivanu Žabnu, Kenđelovcu i Majurcu.

Lokacije na kojima će biti postavljene nove kamere za nadzor brzine

Cvetkovec – Varaždinska ulica kod kućnog broja 2
Koprivnica – Varaždinska cesta kod kućnog broja 2
Glogovac – Koprivnička ulica kod kućnog broja 8
Novigrad Podravski – Koprivnička ulica kod kućnog broja 146
Budančevica – Ulica Vladimira Nazora kod kućnog broja 25
Hampovica – Ulica Simona Pandura kod kućnog broja 80
Sveti Ivan Žabno – Ulica braće Radića kod kućnog broja 32-34
Kenđelovec – kod kućnog broja 15
Majurec – kod kućnog broja 129
Reka – Ulica Stjepana Radića kod kućnog broja 28E

zatvori