Petak, 26. travnja 2024.

NIBA TOURS VAS VODI Dan opuštanja u Mozirju i Logarskoj dolini

Upustite se u avanturu otkrivanja skrivene ljepote alpske doline, parka cvijeća, kušanja piva iz fontane na jednodnevnom izletu na koji vas 21. travnja vodi turistička agencija Niba Tours!

Plan puta

Vožnja s usputnim zaustavljanjem tijekom puta prema Sloveniji do Savinjske doline. Dolazak do parka cvijeća Mozirski gaj, mjesta koje postoji već više od 30 godina kao jedan od najljepših parkova u ovom dijelu Europe. Ovo mjesto skriva bezbroj cvjetnih kombinacija, a etnografski objekti poput seljačke kuće, spremišta za žito, kovačnice, pčelinjaka, mlina, kapelice sv. Valentina od posebnog su značaja- s jedne strane doprinose povećanju šarma parka, s druge strane prikazuju život ljudi u proteklim stoljećima. Slobodno vrijeme za uživanje u ljepoti cvijeća, vraćanju u prošlost i maštanju kako se tada živjelo.

Nastavak putovanja prema Logarskoj dolini, za koju mnogi kažu da je „raj na zemlji“. Jedna je od najljepših alpskih dolina u Sloveniji sa širokim ravnim dnom kojeg okružuje vijenac planinskih vrhova preko 2000 m. Zahvaljujući svom geografskom položaju te bujnim zelenilom koje ju okružuje, poznata je i kao klimatsko lječilište. Slijedi šetnja poučnom stazom, uživanje u prirodnim ljepotama, pogled na slap Palenk, dalje se nastavlja vožnja autobusom do kraja Logarske doline, gdje se nalazi vodopad Savinje Rinka, uživanje u pogledu s Orlovog gnijezda, jedinstvenog objekta izgrađenog u stijeni…

Izlet privodimo kraju zaustavljenjem u mjestu Žalec gdje slijedi osvježenje pivom koje teče iz fontane. Gradić Žalec nalazi se u poznatoj Savinjskoj dolini koja je najveći proizvođač hmelja, stoga nije neobično što se upravo ovdje smjestila prva pivska fontana na svijetu “Zeleno zlato”, a zanimljiva je činjenica što je najveći dio sredstava za nju osigurao anonimni dobitnik Eurojackpota. Odlazak do gradskog parka u kojemu se nalazi Fontana piva, gdje je moguće iz staklene krigle degustirati pivo iz slavine. (fakultativno)

Dolazak kući predviđen je u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi iznosi: 239,00 kn

Cijena aranžmana uključuje:

  • prijevoz autobusom turističke klase,
  • licenciranog stručnog pratitelja putovanja,
  • ulaznicu za park cvijeća Mozirski gaj,
  • sve razglede prema programu,
  • jamčevno osiguranje, osiguranje od odgovornosti,
  • troškovi organizacije i realizacije, PDV.

Cijena aranžmana ne uključuje:

  • staklenu kriglu za degustaciju piva – 8 €

Sve dodatne detalje možete pronaći na internetskim stranicama turističke agencije Niba Tours.

zatvori