Petak, 26. travnja 2024.

NEVJEROJATNO Vozio s 4,90 promila alkohola u krvi

Tijekom vikenda na području Policijske uprave koprivničko -križevačke zabilježeno je šest prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže ozlijeđena.

Četiri prometne nesreće s materijalnom štetom izazvali su vozači pod utjecajem alkohola, a prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom izazvao je maloljetni vozač koji je prije stjecanja prava upravljao mopedom pri čemu je sam teško ozlijeđen.

Utvrđeno je 165 prometnih prekršaja, od čega 41 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 23 prekršaja vožnje nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

U posebnim prostorijama do prestanka djelovanja opojnog sredstva zadržano je šest vozača, dok je pet vozača uhićeno. Protiv trojice vozača provedeni su žurni prekršajni postupci u kojima su kažnjeni visokim novčanim kaznama i dugotrajnim zaštitnim mjerama zabrane upravljanja vozilima B kategorije.

Radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirano je pet mladih vozača, a najpijaniji među njima bio je 23-godišnjak koji je u subotu oko 9 sati na otvorenom dijelu ceste između Repaša i Ždale upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,65 promila.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u petak, 16. ožujka, u 12:35 sati na Peteranskoj cesti u Koprivnici. 47-godišnji vozač upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 4,90 promila. Policijski službenici odveli su ga u posebne prostorije na triježnjenje.

zatvori