Petak, 26. travnja 2024.

Mladi Farmaceuti sudjelovali u uvjerljivoj pobjedi nad Walesom, Hlevnjak: Bili smo dominantni i zasluženo slavili

Trojica mladih igrača Slaven Belupa, Filip Hlevnjak, Matej Resler i Ivan Dolček, sudjelovala su u uvjerljivoj pobjedi Hrvatske U-18 reprezentacije u prijateljskom dvoboju protiv Walesa igranom u Vrbovcu.

Susret je završio s uvjerljivih 3:0, a mladi Farmaceuti dobili su priliku zaigrati posljednjih 30 minuta u kockastom dresu.

— Prije svega, drago mi je da sam dobio poziv u reprezentaciju jer je to velika čast i poticaj za dalje. Što se tiče same utakmice protiv Walesa, bili smo dominantna momčad. Teren je bio težak, ali smo težili našoj igri, igri po podlozi na kojoj inzistira izbornik Robert Jarni i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili — objasnio je Filip Hlevnjak.

Već sutra našu U-18 reprezentaciju čeka novi dvoboj protiv istog protivnika, ali ovog puta u Mladini.

— Ponovno moramo dati sve od sebe te se moramo držati naših zahtjeva u igri. Naravno, cilj je kao i uvijek pobjeda — zaključio je Hlevnjak.

Druga prijateljska utakmica između Hrvatske i Walesa igrat će se sutra u Mladini s početkom u 15:30.

U-18: HRVATSKA – WALES 3:0 (1:0)
Prijateljska utakmica, Vrbovec.

Strijelci: 1:0 – Kreković (33′), 2:0 – Baturina (73′), 3:0 – Pršir (75′)

Hrvatska: Kotarski, Batinić, Radić (od 60′ Hlevnjak), Palaversa (od 60′ J. Šutalo), Kreković (od 60′ Baturina), Hanuljak (od 60′ Pršir), Šego (od 60′ Dolček), Išesagi (od 60′ Resler), Bajić (od 60′ Viduka), Blagajić (od 60′ Franjić), B. Šutalo (od 60′ Martinović). Izbornik: R. Jarni.

zatvori