Subota, 18. svibnja 2024.

Koprivnički umirovljenici ove godine prvi puta dobivaju uskrsnice

Grad Koprivnica ove će godine umirovljenicima prvi puta isplatiti uskrsnice.

Podjela počinje u ponedjeljak, a na sto kuna, koliko iznosi, imaju pravo koprivnički umirovljenici čija mirovina za siječanj, zajedno s dodacima, ne prelazi 1800 kuna.

Tako Zrinski trg uz desetak godina dugu tradiciju isplate božićnica, počinje s darivanjem umirovljenika i povodom Uskrsa.

— Koprivnica je grad izuzetno visokog društvenog standarda. Društveni standard se očituje po ulaganjima u razvoj, ali i po štićenju ranjivih skupina, poglavito tu mislimo na one koji su stvarali Koprivnicu i Podravinu i odricali se za nju. Znate isto tako da život nekad nije pravedan i tu ima jako puno ljudi koji imaju manje penzije nego što su zaslužili. Zbog toga smo, uz isplatu božićnica, odlučili krenuti i s isplatom uskrsnica. Ne radi se o nekoj monumentalnoj svoti novca, ali vjerujemo da ćemo i na taj jedan mali način pomoći ljudima da im uskršnji blagdani budu ljepši — rekao je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

Kao i božićnica, i podjela uskrsnica će se vršiti prema abecednom redu prezimena.

Umirovljenici koji je iz opravdanih razloga neće moći podići prema rasporedu, moći će se obratiti blagajni Grada Koprivnice od 3. do 6. travnja 2018. godine, svakim radnim danom od 9 do 13 sati.

Kod podizanja uskrsnica umirovljenicima će trebati osobne iskaznice i dokaz o visini mirovine.

zatvori