Nedjelja, 28. travnja 2024.

Koprivnički gimnazijalci pozvani na državna natjecanja, FRANzine među deset najboljih srednjoškolskih listova u Hrvatskoj

Još lijepih vijesti stiže iz Gimnazije “Fran Galović”. Nekoliko učenika pozvano je na državna natjecanja, a školski list našao se u deset najboljih u Hrvatskoj.

Na Državno natjecanje iz kemije putuje učenik 2. razreda Luka List. Učenik koprivničke Gimnazije je na listi pozvanih učenika na prvome mjestu s najvećim brojem bodova, što ovaj uspjeh čini još i većim. Natjecanje će se održati krajem travnja u Crikvenici, a Luka će tamo otputovati zajedno s mentoricom Radmilom Moferdin.

Učenice trećeg razreda Jana Petrić i Lana Varga svojim su istraživačkim radom “Školstvo u sjeni politike – Koprivnička gimnazija 1918. – 1945.” zaslužile odlazak na državno Natjecanje iz povijesti. Mentorica učenicama je Gordana Trski, a natjecanje će se održati u Makarskoj.

Istovjetan uspjeh postigao je učenik 3. d razreda Bruno Kovačić koji je sa svojim mentorom profesorom Zvonimirom Treščecom pozvan na državno Natjecanje iz geografije koje će se održati u Vukovaru.

– Moramo napomenuti da ove godine ‘slavimo’ 54. državno natjecanje unutar aktiva povijesti i geografije. U tom velikom uspjehu sudjelovali su od 2000. godine sljedeći profesori (abecednim redom): Irenka Ač, Katarina Horvat, Marijan Jurčić (pok.), Vjekolav Robotić, Maja Maček Treščec, Zoran Pintarić, Zvonimir Treščec i Gordana Trnski. Čestitke svim učenicima i profesorima na zajedničkom uspjehu – pohvalili su se iz koprivničke Gimnazije.

Gimnazija Fran Galović mjesto na državnoj smotri LiDraNo zaslužila je i FRANzineom koji se našao u društvu deset najboljih srednjoškolskih listova. Franzine je ujedno i jedini na ovogodišnjoj smotri koji ima svoj news portal.

Uz to, učenik 4.b razreda Matija Gašpari u u kategoriji samostalnih scenskih nastupa predstavio se monologom Držićeva Skupa. U ime redakcije FRANzinea na Smotru u Priomošten otputovala je glavna urednica školskog lista Magdalena Dedić, a Matiji i Magdaleni pridružila se profesorica Nina Tadić, njihova mentorica.

zatvori