Subota, 18. svibnja 2024.

Teo Hanžeković i Mirjam Dolenec nagrađeni na literarnom natječaju ‘Kanižajada – Limačijada’

Koprivnički osnovnoškolci Mirjam Dolenec i Teo Hanžeković ostvarili su zapažene rezultate na literarnom natječaju ‘Kanižajada – Limačijada’ koji su organizirali Hrvatska udruga školskih knjižničara, nakladnička kuća Alka script i Društvo za čuvanje i promicanje podravskoga identiteta ‘Podravski zvon’.

Pristigli radovi bili su podijeljeni u tri kategorije: radovi od 1. do 4. razreda osnovne škole, od 5. do 8. razreda osnovne škole i od 1. do 4. razreda gimnazije i svih srednjih škola. Iz svake kategorije nagrađena su po tri rada.

Učenica 2. c razreda OŠ “Antun Nemčić Gostovinski” Mirjam Dolenec, pod mentorstvom učiteljice Đurđice Pošte, za svoj literarni rad “Snegek kak paperje” osvojila je prvu nagradu.

Učenik 4. c razreda OŠ “Braća Radić” Teo Hanžeković, pod mentorstvom učiteljice Vesne Mlinarić, za svoj literarni rad “Draga, moja Koprivnica” osvojio je drugu nagradu u svojoj kategoriji.

Svečana dodjela nagrada bila je 27. ožujka 2018. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Nagrade su učenicima dodijelili književnik Božidar Prosenjak, predsjednica Hrvatske udruge školskih knjižničara Vanja Jurilj i autor natječaja Siniša Cmrk, koji su ujedno bili i žiri na ovom natječaju.

Nagrađeni učenici dobili su nagradu u obliku velike i šarene leptir mašne na kojoj je bilo ispisano ime škole, ime i prezime učenika, kategorija i redni broj nagrade. Nagradu, koja je inspirirana leptir mašnom koju je rado nosio pjesnik Pajo Kanižaj oblikovala je akademska slikarica i skulptorica Marija Vuletić.

zatvori