Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Pisanice od srca i ove godine krase glavni koprivnički trg

Već tradicionalno, svake godine uoči Uskrsa Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije u suradnji s Gradom Koprivnicom organizira izložbu velikih pisanica oslikanih u maniri naive.

Današnje svečano otvorenje izložbe svojim nastupom uveličali su mališani iz koprivničkog Dječjeg vrtića Tratinčica, a okupljenima su se prigodnim riječima obratili gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić i zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić.

– Pisanice oslikane u maniri naive svake godine privlače sve više posjetitelja, a zahvaljujući njihovom putovanju po zemlji i inozemstvu ostvarili smo mnoge korisne suradnje te na najljepši mogući način promovirali kulturnu baštinu Županije. Zahvaljujem našoj Turističkoj zajednici i slikarima na svemu što su napravili u sklopu projekta te pozivam sve da razgledaju umjetnička djela koja krase koprivnički Zrinski trg – istaknuo je zamjenik Ljubić.

Žitelji i posjetitelji Koprivnice i naše županije do 27. ožujka mogu na Zrinskom trgu vidjeti neke ranijih godina oslikane pisanice, ali i one koje nakon izložbe odlaze na svoja krajnja odredišta.

Posjetiteljima jedinstvene izložbe na otvorenom predstavljene su pisanice koje će, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, kasnije otputovati u Bratislavu, Brno, Draganić kod Karlovca te Csurgó.

– Na oslikavanju pisanica, koje promoviraju tradiciju oslikavanja jaja i našu naivu, sudjelovalo je osam umjetnika, a tijekom godina trajanja projekta Pisanica od srca oslikano ih je preko 90. Pisanice su jedinstvene i prepoznatljive te izazivaju oduševljenje posjetitelja gdje god ih izložimo – rekla je pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.

Ove je godine na Zrinskom trgu u Koprivnici i rotorima kod bolnice i na Bjelovarskoj izloženo je 13 velikih i devet manjih Pisanica od srca.

 

Otvorenje izlozbe Pisanice od srca

Posted by Drava.info on 9. ožujka 2018

 

zatvori