Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Mlađi kadeti i mlađi juniori Koprivnice treći na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu

Atletski klub Koprivnica po drugi puta bio je domaćin Ekipnom prvenstvu Hrvatske u krosu. Natjecanje je održano danas pokraj gradskih bazena u Koprivnici pod medijskim pokroviteljstvom Radio Drave i portala Drava.info.

Unatoč kiši koja je napravila veliko blato brojni natjecatelji, njih petstotinjak, stigli su u Koprivnicu i tako još jednom pokazali da u sportu nema granica. Blatni od glave do pete jurili su do svojih osobnih rekorda i postolja.

Natjecanje se održalo u nekoliko dobnih konkurencija i disciplina pa su se tako za medalje borili seniorke i seniori, juniorke i juniori, kadetkinje i kadeti te mlađe kadetkinje i mlađi kadeti.

Mlađi kadeti i mlađi juniori Atletskog kluba Koprivnica osvojili su treća mjesta u ekipnim kategorijama i tako pokazali da se sav trud i treniranje isplatilo. Brončanim medaljama tako su se u kategoriji mlađih kadeta oktili Petar Jagić, Sven Džendžo i Jakov Jurić, dok su s medaljama u kategoriji mlađih juniora kući otišli Luka Šostaric, Albert Rušak i Ivan Mikulić.

Mlađe kadetkinje ekipno su bile šeste, seniorke na 4 km devete, a seniorke na 8 km osme. Seniori na 4 km završili su ekipno trinaesti. Evo i pojedinačnih rezultata naših atletičara.

U kategoriji mlađih kadetkinja Laura Sabolec osvojila je osmo mjesto, dok je Tara Rušak završila jedanaesta. Tea Šaško bila je 29. Što se tiče mlađih kadeta, Petar Jagić bio je dvanaesti, a Sven Džendžo trinaesti. Jakov Jurić završio je 17.

Kod mlađih juniora najbolji u Atletskom klubu Koprivnica pokazali su se Luka Šostarić koji je završio peti te Albert Rušak koji je bio šesti. Ivan Mikulić osvojio je 12. mjesto.

Marija Vladušić osvojila je 33. mjesto u kategoriji seniorki na 4 km, dok je Estera Rac završila na 22. mjestu u kategoriji seniorki na 8 km.

U kategoriji seniora na 4 km Goran Gregurec bio je 41., dok je Danijel Katalenić osvojio 12. mjesto u kategoriji seniora na 12 km. Oliver Orešić bio je 18. 

Blatom okovano Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu.

Posted by Drava.info on Saturday, March 17, 2018

zatvori