Petak, 3. svibnja 2024.

FOTO/VIDEO Koprivnica izdržala napade Međimurja, Tuba promašio nemoguće u 90. minuti

Nogometaši Koprivnice osvojili su bod u zaostaloj utakmici 16. kola Treće hrvatske nogometne lige Istok. Na koprivničkom Gradskom stadionu odigrali su 1:1 s Međimurjem i tako stigli do diobe druge pozicije.

U prvom poluvremenu nismo vidjeli previše prilika. Prvu situaciju vrijednu spomena vidjeli smo, nažalost, u 14. minuti kada se ozlijedio vezni igrač Koprivnice Topić. Iako je u prvi mah izgledalo kao da se radi o težoj ozlijedi gležnja prve informacije govore kako se ipak radi tek o istegnuću ligamenata.

Koprivnica je do vodstva stigla iz jedine šanse na obje strane u prvom poluvremenu. U 44. minuti odlično je petom Jambrušić proigrao Kolara koji s lijeve strane ubacuje čvrst, prizemni centaršut kojeg spremno sa sedam metara u gol posprema Čakarić.

Početkom drugog poluvremena veliku priliku za goste je imao Munivrana, ali je Slukić vrlo dobro reakcijom obranio njegov snažan udarac. Odgovorila je Koprivnica pokušajem Kolara, ali lijevi bek Zelenih nije bio precizan u solidnoj situaciji.

Bolji su bili Čakovčani u drugom poluvremenu što su i iskoristili nakon nešto više od sat vremena igre kada je nakon jednog kornera najviši bio Režić i zabio za 1:1. Petnaestak minuta prije kraja utakmice veliku priliku promašio je Kolar koji je u situaciji 1 na 1 s gostujućim golmanom pucao visoko iznad grede.

Do kraja utakmice gosti su pritiskali Koprivnicu. Pokušavali su Tkalčić i Škvorc, ali su njihovi udarci odlazili tik pored vratnice ili ih je zaustavljao Slukić. Gosti su napadali cijelo drugo poluvrijeme, ali je šansu utakmice promašla Koprivnica. Kolar je u 90. minuti pronašao Tubu koji je s 5 metara promašio prazan gol gostiju.

Ovim rezultatom Koprivnica je stigla do svog 32 boda i diobe drugog mjesta. U idućem kolu momčad trenera Vedrana Medenjaka gostovat će u Pleternici kod Slavije.

SASTAV KOPRIVNICE: Slukić – Zanjko, Pušić, Martinaga – Tucaković, Srbljinović, Topić, Hajdinjak, Kolar – Čakarić, Jambrušić. Još su igrali: Tuba, Šokec i Halavuk.

zatvori