Četvrtak, 2. svibnja 2024.

FOTO Počela je isplata uskrsnica umirovljenicima, Petar Jagustin: Imam petero unučadi pa ću novac potrošiti na skromne poklone

Grad Koprivnica je ove godine za sve umirovljenike s područja grada čija mirovina za siječanj 2018. godine s dodacima ne prelazi 1.800 kuna osigurao uskrsnice.

Podjela istih započela je danas, 26. ožujka, a prve uskrsnice umirovljenicima podijelili su gradonačelnik Mišel Jakšić i zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

Među prvim umirovljenicima koji su podigli svoju uskrsnicu je i Petar Jagustin. Njegova mirovina je nešto manja od 800 kuna i ova uskrsnica puno mu znači.

– Imam petero unučadi pa ću uskrsnicu potrošiti na skromne poklone unucima – rekao je Petar koji svoj kućni budžet nadopunjuje prodajom na gradskoj tržnici.

Riječ je o uskrsnici u iznosu od 100 kuna, a u gradskom proračunu za potrebe iste osigurano je 120.000 kuna.

– U kreiranju proračuna za 2018. godinu uz božićnicu planirana je i uskrsnica i ovo je prvi puta u povijesti grada Koprivnice da se uskrsnice dijele umirovljenicima. Nije to velika svota novaca, ali vjerujem da tako barem malo pomažemo ljudima koji su nažalost od društva i države zaboravljeni – rekao je gradonačelnik Jakšić.

Umirovljenici svoje uskrsnice mogu podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za siječanj 2018. godine.

Podjela je prema rasporedu započela danas u zgradi Gradske uprave, a trajat će sve do petka, 30. ožujka 2018. godine. Umirovljenici koji iz opravdanih razloga neće moći podići uskrsnicu prema navedenom rasporedu, moći će istu podići na blagajni Grada Koprivnice u periodu od 3. do 6. travnja 2018. godine.

zatvori