Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

FOTO: NASTAVAK ODLIČNOG PROLJEĆA Goda i Ivanovski zabijali, a Marković ‘spustio roletu’ za pobjedu Slavena protiv Rudeša

Nogometaši Slaven Belupa upisali su nova tri prvenstvena boda. U 25. kolu Prve hrvatske nogometne lige, pred nešto manje od 600 gledatelja, svladali su Rudeš na koprivničkom Gradskom stadionu rezultatom 2:0. Valja istaknuti strijelce Godu i Ivanovskog te vratara Markovića koji je danas zaključao svoja vrata i spašavao Farmaceute kada je bilo potrebno.

Nakon odličnog starta u proljeće i sedam osvojenih bodova protiv Intera, Cibalije i Hajduka te nakon, unatoč porazu, dobre igre u Zagrebu protiv Dinama, Farmaceuti su u današnju susret ušli kao favoriti protiv fenjeraša Prve lige. Trener Tomislav Ivković napravio je tek jednu zamjenu u prvih 11 u odnosu na prošla četiri susreta. Umjesto kartoniranog Puclina od prve minute startao je Brezovec.

U prvom poluvremenu Slaven je imao konkretnije prilike od Rudeša. Već u trećoj minuti Goda je centaršutom pronašao Delića koji je bio u izglednoj šansi, ali je pomoćni sudac označio zaleđe. Veliku priliku za Farmaceuti u 24. minuti propustio je Ivanovski koji je nakon ubačaja Brezovca, ali je Makedončev udarac s tri metra obranio vratar Čondrić.

Samo tri minute kasnije i Katić je opasno zaprijetio nakon prekida, ali je mreža gostiju ostala netaknuta. Gosti su prvi puta opasno zaprijetili u 30. minuti, ali je udarac Borevkovića odličnom paradom obranio Marković. I onda, sedam minuta kasnije, 1:0 za Slaven. Izvrsni dupli pas odigrali su Goda i Ivanovski, a ovaj prvi snažnim udarcem od stative matira domaćeg vratara.

Nastavak susreta bolje su otvorili gosti. Lulić je opasno zaprijetio u 52. minuti, ali je Marković bio na visini zadatka. Šest minuta kasnije Budimir je zabio za Rudeš, ali je sudac Pajač označio prekršaj nad golmanom Markovićem tako da je rezultat ostao 1:0. Stiskali su Zagrepčani tijekom cijelog drugog poluvremena. Proizašle su iz tog još jedna prilika Lulića i jedna Kamenara, ali je Marković bio nesavladiv. U međuvremenu je Ivković uveo i stopera Šarliju umjesto ofenzivca Delića i tako zatvorio u potpunosti utakmicu.

I kako to obično biva, kad ne zabiješ dobiješ. Kitanovski je povukao brzu kontru 82. minuti, ubacio s desne strane, a grešku stopera Rudeša Borevkovića iskoristio je Ivanovski i zabio za 2:0. Bio je to njegov deveti gol. Do kraja utakmice imao je Makedonac još jednu odličnu priliku, ali je njegov udarac završio iznad vratnice. Nije to bila bajna utakmica Farmceuta, ali najvažnija je pobjeda.

S nova tri boda koprivnički prvoligaš ostao je petoplasirana momčad prvenstva s 31 osvojenim bodom. U idućem kolu nogometaši Slaven Belupa gostuju u Puli gdje će u sklopu 26. kola Prve lige odmjeriti snage s Istrom 1961. Utakmica će se igrati u petak s početkom u 18 sati.

HRVATSKI TELEKOM PRVA LIGA, 25. KOLO:

SLAVEN BELUPO – RUDEŠ 2:0 (1:0)

KOPRIVNICA – Gradski stadion. Glavni sudac: Igor Pajač (Sv. Ivan Zelina). Pomoćnici: Dalibor Conjar (Osijek) i Vedran Đurak (Stupno). Četvrti sudac: Tihomir Pejin (D. Miholjac). Delegat: Dražen Posavec (Maruševac). Kontrolor: Božo Mamić (Bjelovar).

SLAVEN BELUPO (4-3-3): Marković – Kitanovski, Musa, Katić, Goda – Vidović, Trebotić  (od 28. Bouadla), Brezovec (od 81. Rebernik) – Doležal, Ivanovski, Delić (od 69. Šarlija). TRENER: Tomislav Ivković.

RUDEŠ (4-3-2-1): Čondrić – Grujević, Borevković, Mesarić, Pavić – Lulić (od 79. Entrena), Galilea (od 58. Paez), Ivančić – Turčin, Anderson (od 46. Kamenar) – Budimir. TRENER: Dinko Jeličić.

STRIJELCI: 1:0 Goda 33′, 2:0 Ivanovski 82′

ŽUTI KARTONI: Vidović 36′, Šarlija 77′ (Slaven Belupo); Borevković 60′ (Rudeš)

CRVENI KARTONI: –

zatvori