Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: IZBORNA SKUPŠTINA PODRAVSKO-PRIGORSKOG HSS-A bez iznenađenja: Mladen Mađer izabran za predsjednika

Saborski zastupnik Mladen Mađer izabran je za novog predsjednika podravsko-prigorskog HSS-a. Njegov izbor nije iznenađenje jer je uoči sinoćnje izborne skupštine, što je održana u Koprivničkom Ivancu, imao potporu općinskih načelnika i ostalih viđenijih članova stranke.

Upravo zbog te potpore, izražene mu i na posljednjim sjednicama županijskog odbora i predsjedništva, uoči izbora nije imao protukandidata. Kandidacijski postupak bio je otvoren za sve članove HSS-a, no – nitko se nije javio.

Mladen Mađer, koji je od lanjskog studenog obnašao funkciju stranačkog povjerenika u našoj županiji, ima ambicija koje su mu prioritet tijekom pravog predsjedničkog mandata:

– Želim da vratimo dostojanstvo HSS-u iz prijašnjih vremena, ali i da naša stranka ponovo preuzme upravljanje županijom. Naša je županija prva po broju nezaposlenih i blokiranih, a štite se interesi pojedinaca, pri čemu ima naznaka i o kriminalnim radnjama. Nekad smo bili perjanica u Hrvatskoj, danas smo po razvijenosti na samom dnu. Mislim da takvo vođenje županije nije u redu.

Kad je pak sama stranka u pitanju, Mađer je svjestan da i tu ima puno posla:

– Moj prvenstveni zadatak je da u općinama gdje trenutno nemamo organizacije – a uništene su zbog pojedinaca koji su stranku vodili u lošem smjeru, ponovo organiziramo rad stranke i vratimo HSS u te sredine. U općinama pak u kojima neometano radimo i imamo načelnike, želja nam je povećati broj članova. Vjerujem da ćemo se do kraja ove godine moći pohvaliti s tisuću novih članova. Vjerujem da ćemo u stranku uspjeti vratiti i one članove koji su se pasivizirali zbog procesa kroz koje je HSS prolazio tijekom proteklih mjeseci. Inače, HSS u našoj županiji ima oko 3.000 članova. Članarinu ih je platilo 420, a upravo je plaćena članarina uvjet prava glasa u stranci

Mađer je podsjetio da je HSS proteklih oko godinu dana prošao još jednu turbulenciju. No, kako se pokazalo tijekom 114 godina njenog djelovanja, stranka bi svaki puta iz problema izlazila još jačom. A posljednji potresi nikako nisu bili lagani – tijekom proteklih godinu dana, podsjetio je, HSS je ostao bez predsjednika na nacionalnom nivou, a i podravsko-prigorski dio stranke ostao je bez svog županijskog predsjednika.

Na sinoćnju izbornu skupštinu pozvano je 58 delegata, predstavnika 420 članova HSS-a s plaćenom članarinom.

Uz predsjednika Mađera, izabrana su i četvorica njegovih zamjenika. To su Mario Hudić, Mario Švegović i Zdravko Ivančan, načelnici općina Koprivnički Bregi, Koprivnički Ivanec i Molve te prof. Željko Jukić iz Križevaca.

Izabrana su i druga županijska stranačka tijela i delegati, a okupljene je pozdravio i govorio im i predsjednik stranke, Krešo Beljak.

zatvori