Petak, 17. svibnja 2024.

FOTO Dubravka Horvat, Barbara Hrženjak i učenici Gimnazije “Fran Galović” najbolji su koprivnički volonteri

Volonterski centar Koprivnice i Grad Koprivnica zahvalili su jučer koprivničkim volonterima na radu i slobodnom vremenu koje poklanjaju.

Na tradicionalnom izboru najboljih koprivničkih volontera ‘Zlatni vol’ svi nominirani kandidati primili su priznanja, dok su najbolji među najboljima dobili vrijedne nagrade sponzora te skulpturu koju je izradio Dragutin Ciglar.

Među volonterima starijima od 29 godina istaknula se predsjednica Udruge volontera Podravke PULS Dubravka Horvat kojoj je pripala nagrada Zlatni vol.

U toj kategoriji predloženi su bili Vladimir Bedeković, volonter Udruge osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice, Mirjana Šćetarić, volonterka u Udruzi “Hrvatska ruža” Jagnjedovec i volonterka Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” Ksenija Godek.

Barbara Hrženjak dobila je Zlatnog voleka, priznanje za volonterski rad u kategoriji volontera do 29 godina. Barbara je ‘trenerica velikog srce’ – volontira u sklopu projekta kojeg organizira Hrvatski paraplivački savez.

Za Zlatnog voleka nominirani su bili i Adela Jadan koja pomože Udruzi osoba s invaliditetom “Bolje sutra” grada Koprivnice, Iva Trtanj koja volontira u Udruzi volontera Podravke – PULS, Ivan Kadija koji svoje slobodne sate poklanja Knjižnici i čitaonici “Fran Galović” te Nikol Bali koja je za ovu nagradu predložena od dvije koprivničke udruge – Udruge za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama “Latice” i Društva Naša djeca Koprivnica.

Nagradu Zlatno krdo dobili su koprivnički gimnazijalci koji volontiraju u Svitanju. Riječ je o humanitarnoj akciji koprivničke Gimnazije čiji je pokretač profesor Miodrag Maričić. Krajem travnja prošle godine 23 gimnazijalaca počelo je jednom tjedno odlaziti u “Svitanje” i raditi s djecom koja su tamo na poludnevnom boravku.

Za ovu nagradu nominirani su bili i članovi KUD-a Srce Koprivnica za manifestaciju ‘KUD srce i prijatelji, Mamuze za STREET ART festival, volonteri koprivničke Knjižnice za organizaciju TEDxKoprivnicaLibrary konferencije te Podravkini volonteri za nabavku ljuljačke prilagođene djeci u invalidskim kolicima te organizaciju manifestacije “Darujte osmijeh Laticama”.

Zlatnu volontersku knjižicu, priznanje za najveći broj skupljenih sati u volonterskoj knjižici dobila je Ankica Pavleković koju je nominirala Športska udruga slijepih Koprivničko – križevačke županije “Podravina”.

Vrijedno je spomenuti da su svečanost svojim nastupima upotpunili učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić. Ispred Grada Koprivnice dodijeli priznanja prisustvovali su gradonačelnik Mišel Jakšić i njegova zamjenica Ksenija Ostriž.

zatvori