Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Dobrovoljni vatrogasci iz Herešina proslavili su prvi rođendan svog društva

Članovi DVD-a Herešin u subotu 3. ožujka održali su svoju prvu Izborno-izvještajnu skupštinu.

Riječ je o najmlađem DVD-u koji djeluje u sklopu Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice. S radom su počeli u studenom prošle godine, a trenutno imaju oko trideset članova.

– Ovim putem želim vam čestitati i zahvaliti što ste se okupili u Dobrovoljno vatrogasno društvo i što nastavljate razvijati tradiciju vatrogastva koje u našoj Koprivnici traje duže od 140 godina. Tamo gdje imamo nogometni klub, društvo žena i dobrovoljne vatrogasce, tamo mjesto živi, tamo su manifestacije i događanja, okupljanja naših ljudi – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić i članovima društva zaželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Upravo na dan Skupštine, članovi Društva završili su s predavanjima osposobljavanja za vatrogasce, a pred njima je i ispit kojim, ako polože, postaju operativni članovi Društva. U svojim aktivnostima veliku podršku DVD- dala je Vatrogasna zajednica grada Koprivnice.

– Ono što krasi nas vatrogasce i vatrogasna društva ste vi, oni koji ste spremni u svakom trenutku izaći i pomoći svojim sugrađanima – s ponosom je rekao Ivan Golubić, predsjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice te predstavnicima Društva za potrebe rada uručio prijenosno računalo i motornu pilu.

Meliti Samoborec, zamjenici gradonačelnika pripala je čast biti kumom Društva.

– Većina nas odrasla je u manjim sredinama i jako dobro znamo koliko ovakve organizacije čine život jednog mjesta. Jako sam sretna što vas ovako radosne i okupljene vidim danas ovdje i nisam sigurna da u ikojem našem dobrovoljnom društvu ima toliko mladih članova. Mnogo puta u životu bila sam kuma, al moram priznati da me ovo današnje kumstvo posebno veseli – rekla je Melita Samoborec, zamjenica gradonačelnika.

Rad Društva podupire i Grad Koprivnica koji je članovima za potrebe rada osigurao prostor i pomogao u njegovom uređenju.

zatvori