Srijeda, 2. listopada 2024.

DOJMOVI NAKON UTAKMICE Ivković: Čestitam svojim igračima, a za Budimira dajem bogatstvo

Nogometaši Slaven Belupa svladali su Rudeš rezultatom 2:0 u 25. kolu Prve hrvatske nogometne lige. Na koprivničkom Gradskom stadionu za nova tri boda pogotke su postigli Goda u prvom i Ivanovski u drugom poluvremenu.

Evo što je nakon utakmice rekao trener Slaven Belupa Tomislav Ivković.

– Vrlo teška utakmica. Namjerno sam jučer napravio trening u blatu jer sam smatrao da je to neophodno da igrači osjete težinu terena i ono što nas čeka danas. Još na jesen kad smo igrali s Rudešom rekao sam da je to dobra ekipa s kvalitetnim igračima koja ne zaslužuje mjesto na kojem se trenutno nalazi. Drugo poluvrijeme su nas stisnuli pa smo spašavali glavu kako možemo. Poremetio nas je izlazak Trebotića zbog ozljede i onda kada imaš dva nespremna igrača poput Brezovca i Bouadle to se vidi. Na kraju, čestitam svojim igračima na pobijedi – rekao je trener Slavena.

O kakvoj se točno ozljedi radi kod Trebotića pojasnio je strateg Farmaceuta.

– Ahilova tetiva. Mučio se već i prošlu utakmicu s tim pa je dobio poštedu. Danas se osjećao dobro, ali… Čim je riječ o Ahilovoj tetivi nisu stvari toliko jednostavne – riječi su Ivkovića.

U najavi današnje utakmice Ivković je napomenuo kako se Ivanovski treba plašiti za svoju poziciju jer mu Pejić itekako prijeti. Odgovor Makedonca, kojem ističe ugovor na kraju ove sezone, bile su asistencija i pogodak u današnjoj utakmici.

– Čim ne osjeti prijetnju onda je laganica. Mirko može puno više jer ne brojim samo golove, da izlazi na stopere i da ne pušta da slobodno izlaze. Ipak, sretan sam da ga imamo i što zabija golove. Za dobre igrače poput Ivanovskog uvijek dižem ruku da ostanu, ali ako on ima bolju ponudu normalno je da će otići. Ako on ode, neka dođe Budimir, za njega dajem bogatstvo – zaključio je Ivković.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se razviti situacija s Ivanovskim koji je trenutno treći strijelac lige s devet postignutih pogodaka. Ako će Farmaceuti ‘napadati’ pozicije na ljestvici koje vode u Europu sigurno bi ostanak igrača koji redovito zabija itekako bio od koristi.

U međuvremenu, Slavenaši su nastavili s odličnim rezultatima ovog proljeća. Deset bodova u pet kola, uključujući tri s Poljuda, sigurno moraju zadovoljiti i najveće kritičare našeg prvoligaša.

Slušaj uživo
zatvori