Srijeda, 8. svibnja 2024.

Četiri ekipe Nemčića na RoboStart2018 u Splitu

Prošlog vikenda, u subotu 24. ožujka, krenula je sedma sezona Hrvatske lige robotičara, jednog od najvećih robotičkih natjecanja u Hrvatskoj, a mladi koprivnički robotičari već su upisali prve odlične ovosezonske rezultate. Prvo natjecanje održano je u Splitu.

Osnovni cilj ovakvih natjecanja je poticanje interesa za robotiku i programe robotičke edukacije koje provodi Hrvatski robotički savez i udruge koje okuplja. Sudionici su učenici od 9 do 19 godina koji se natječu prema pravilima svjetskog RoboCup Junior natjecanja, uz dodatak par novih atraktivnih disciplina, kao što je “Robo Bowling”.

Izvor: koprivnica.hr

U konkurenciji od 160-ak natjecatelja podijeljenih u 78 ekipa na natjecanju su nastupili i učenici koprivničke Osnovne škole “Antun Nemčić Gostovinski” i to u dvije kategorije: “Rescue Line Beginner” i “Speed Line Follower”.

Gregor i Vita Gašparić osvojili su sjajno prvo mjesto u kategoriji “Rescue Line Beginner”. Matija Bogomolec i Luka Cuković bili su peti, a Maksimilijan Perković i Filip Petričević osmi.

– Dva vrsna robotičara naše škole predstavljaju školu na 60. državnom natjecanju mladih tehničara u Poreču, Marko Kovač (H – kategorija, robotika) i Maksimilijan Perković (P – kategorija, robotsko spašavanje) pod mentorstvom učitelja fizike Borisa Toncija i učiteljice razredne nastave Suzane Hergotić – poručili su iz OŠ “A. N. Gostovisnki” te istaknuli da se vesele novoj školskoj godini 2018./2019. i novim natjecanjima.

zatvori