Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

Za danas je sazvana sjednica Županijske skupštine, evo o čemu će biti riječi

Članovi Skupštine Koprivničko-križevačke županije okupit će se popodne na šestoj sjednici.

Na dnevnom redu su 32 točke, a predsjednik Skupštine, HSU-ov Željko Pintar istakao je, po njegovu mišljenju, najvažniju:

— Ima 32 točke. Od važnijih, izdvojio bih prvo najvažniju. S obzirom na to da se bliži Dan županije, 13. travnja, donijet će se odluke o dodjeli javnih priznanja.

Predloženo je da nagradu za životno djelo dobije koprivnička povjesničarka Ružica Špoljar, a nagradu za promicanje ljudskih prava “Mara Matočec” koprivnička liječnica Marija Sačer. Za nagradu za doprinos ugledu i promociju naše županije predloženi su umirovljeni koprivnički liječnik Mijo Bardek i križevačka Hedona, a za iznimno postignuće Podravka i mladi koprivnički vozač kartinga Leon Zelenko. Za županijske zahvalnice predloženi su Gimnazija Fran Galović, Udruga za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Latice, policijski kapelan Ozren Bizek te dobrovoljna vatrogasna društva Novigrad Podravski i Virje.

Na dnevni red uvršten je i prijedlog oporbenog SDP-a i Hrvatskih laburista, istakao je predsjednik Pintar:

— Donošenje odluke o pokretanju inicijative za izgradnju gospodarskog centra za promet voća i povrća. Znate da je ispalo da je SDP tražio uvrštenje te točke, iako je na Županiji već bilo rasprave da se to pokrene.

A hoće li prijedlog biti i prihvaćen?

— Mislim da nema razloga da ne prihvatimo. Vidjet ćemo kakva će biti situacija, iako se već prije govorilo o toj temi. No, nije to baš jednostavno napraviti. Treba puno toga ispitati da bi se to moglo pokrenuti.

Na dnevnom redu su i izmjene županijskog Statuta i Poslovnika Županijske skupštine te izvješća o radu županijskih tijela. Sjednica počinje u 16 sati u koprivničkoj Gradskoj vijećnici.

zatvori