Petak, 26. travnja 2024.

BESPLATNE RADIONICE Udruga ‘Moja’ pomaže djeci s poremećajima pažnje i njihovim roditeljima

Roditelji djece s poremećajima pažnje imaju se kome obratiti, poručuju iz koprivničke udruge za razumijevanje ADHD-a, ADD-a i drugih poremećaja ‘MOJA’.

Udruga je to koja za roditelje i njihovu djecu provodi besplatne radionice koje im pomažu da se što bolje suoče s poteškoćama na koje nailaze u svakodnevnom životu.

— Učimo djecu kako komunicirati, kako da se djeca i roditelji nose s dijagnozom odbačenosti iz društva jer, iako živimo u moderno vrijeme, još uvijek naša konzervativna strana, neobrazovanost i neupućenost ne dozvoljava činjenicu da postoje ljudi koji nisu kao mi i da im je potrebna pomoć. Roditelje učimo kako doprijeti do svoje djece, kako im pomoći i kako obrazovati okolinu — rekla je Dravi.info predsjednica Udruge Maja Ostriž.

Izvor: Udruga Moja (Facebook).

Inače, u protekloj godini kroz Udrugu je prošlo 32 djece i njihovih roditelja.

— Djeca su stekla nove prijatelje, naučila su lakše komunicirati s okolinom, postala su zadovoljna i sretnija djeca. Time smo olakšali i roditeljima koji su u Udruzi pronašli oslonac i podršku zajednice koju do sad nisu imali, uključujući i pravnu pomoć — poručuje Ostriž.

Krajem veljače počinje novi ciklus radionica. — Na radionicama ćemo raditi na prilagođavanju djece okolini, kako se nositi s poremećajem, ali i kako mu pomoći u učenju. Radimo na podizanju samopouzdanja, a roditeljima pružamo i pravnu pomoć — upoznala nas je predsjednica Udruge. Radionice vode volonteri te defektolog i psiholog. Riječ je većinom o odgojiteljima koji nisu zaposleni ili studentima psihologije, logopedije i učiteljskog fakulteta. Za sve detalje, Udruzi se možete obratiti putem Facebook stranice.

Vrijedi istaknuti da je “Moja” jedina udruga na području županije koja se bavi tom problematikom.

Izvor: Udruga Moja (Facebook).
Izvor: Udruga Moja (Facebook).
zatvori