Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.

TJEDNA PROGNOZA Stiže nam novi snijeg i do daljnjega će biti hladno

Nedjeljno sunce samo nas je na trenutak zavaralo. Zima se još uvijek ne predaje, a nova hladna i snježna promjena vremena stiže nam već danas i sutra, najavljuju prognostičari.

Ponedjeljak će biti oblačan. Snijeg može početi padati već tijekom prijepodneva i povremeno nastaviti tijekom dana, no kako će temperatura malo porasti bit će to borba između snijega, susnježice i kiše. Više oborina očekujemo poslijepodne i navečer. Puhat će većinom slab sjeverni vjetar, a temperatura će se kretati oko stupanj-dva iznad nule.

utorak očekujemo još snijega, uz moguće stvaranje snježnog pokrivača. Čini se da najviše oborina možemo očekivati tijekom noći i u prvom dijelu dana. Poslijepodne, kada temperatura mrvicu poraste, ponovno postoji mogućnost susnježice i kišice. Puhat će većinom umjeren sjeverac, a živa u termometru bit će uglavnom u rasponu od 0 do 2 Celzijeva stupnja.

Srijeda će i dalje biti oblačna i hladna, no čini se bez oborina. I dalje će puhati sjeverac, a i temperatura će se kretati oko sličnih vrijednosti kao i dan ranije.

Četvrtak bi nam mogao donijeti nešto sunca, ali zubatoga; naime, temperatura i dalje ne bi išla iznad 2-3 stupnja. No, sjeverac bi trebao oslabjeti pa bi dojam hladnoće vjerojatno bio nešto manji.

Što se tiče petka vikenda, zasad izgleda da nam se sprema oblačno i mrrrvicu toplije vrijeme. Nakon toga se nazire mogućnost još jedne zimske promjene vremena sa snijegom, no o tome je prerano govoriti. Izvjesno je, međutim, da nekog ozbiljnijeg zatopljenja zasad nema na vidiku. A svakako vrijedi imati na umu i da je veljača izrazito prevrtljiv mjesec i svašta se tu još može izokrenuti.

zatvori