Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Stariji vozač završio u zatvoru, pogledajte što je napravio i koliko je imao promila

Među prometnim nesrećama i prekršajima koje je proteklog vikenda zabilježila Policijska uprava koprivničko-križevačka posebno se izdvaja slučaj 61-godišnjaka koji je prouzročio prometnu nesreću na parkiralištu pa napustio mjesto događaja.

Bilo je to u subotu u 18:40 u Ulici Franje Markovića u Križevcima. Dotični je vozač nepropisno vozio unatrag i udario u drugo, parkirano vozilo, na kojemu je nastala materijalna šteta. Nakon što su ga pronašli, policijski službenici utvrdili su da je pod utjecajem 2,85 promila alkohola te su ga uhitili. Nakon žurnog prekršajnog postupka, vozač je kažnjen privremenim oduzimanjem vozačke dozvole do pravomoćnosti presude, a dobio je i pet dana zatvora koje je odmah počeo izdržavati u Bjelovaru.

Sa svojim je promilima on postao i alkoholni rekorder vikenda. Drugu neslavnu titulu, onu koja se tiče brzine, ponio je vozač osobnog automobila koji je u nedjelju u 13:51 u Virovskoj ulici u Novigradu Podravskom uhvaćen kako vozi 117 kilometara na sat, usprkos važećem ograničenju brzine na 60.

Spomenimo i kako je tijekom vikenda zabilježeno devet prometnih nesreća, od čega četiri s ozlijeđenim osobama. Ukupno su četiri osobe lakše ozlijeđene. Također, četiri nesreće izazvali su vozači pod utjecajem alkohola, a jednu je prouzročio mladi vozač. Pet mladih vozača sankcionirano je zbog alkohola, a najviše – 1,94 promila – imao je 22-godišnjak uhvaćen u subotu oko 4 ujutro u Basaričekovoj ulici u Koprivnici.

Utvrđena su ukupno 93 prometna prekršaja od kojih se 25 odnosilo na alkohol i 14 na brzinu.

zatvori