Petak, 26. travnja 2024.

ŠOK ZA PODRAVKU Ponajbolja rukometašica kluba i reprezentativka Hrvatske napušta Koprivnicu

Ponajbolja rukometašica Podravke Vegete i reprezentativka Hrvatske Ivana Kapitanović nakon završetka aktualne sezone napušta Koprivnicu. Naime, naša vratarka prošlog je vikenda obavila liječničke preglede i potpisala je za prvoplasiranu ekipu francuskog prvenstva Metz.

Ivana će tako nakon više od 10 godina napustiti Koprivnicu i braniti boje kluba koji igra Ligu Prvakinja što, kako sama kaže, veliki korak naprijed u njenoj karijeri.

– Odlazim u Francusku, a trenutno nemam neki posebni osjećaj. Deset godina sam tu, od malena sam u Koprivnici i jednostavno još uvijek nisam ni svjesna što se sve događa. Imala sam dosta ponuda, a prevagnula je želja za igrom u Ligi prvakinja. Metz je stabilna ekipa i godinama osvaja francusko prvenstvo koje je iznimno jako. Ove sezone će igrati četvrtfinale Lige prvakinja i mislim da je sve ovo potvrda da sam dobro odabrala i da će ovo biti veliki korak naprijed u mojoj karijeri – objasnila je vratarka Podravke.

Više od deset godina u Koprivnici zaista je dug period. Ivana je praktički odrasla u našem gradu i sigurno je da će zauvijek, barem dijelom sebe, ostati Koprivničanka.

– Mislim da sam u Koprivnici imala i lijepih i manje lijepih trenutaka. Ipak je deset godina dug period koji me obilježio kao osobu. Za moju rukometnu karijeru zaslužna je Podravka i normalno je da će mi zauvijek klub ostati u srcu. Gledat ću na ovaj period iza mene s puno lijepih emocija jer je Koprivnica postala praktički moj drugi dom – rekla je Kapitanović.

Snimio Luka Šarlija.

S obzirom na to da odlazi tek na ljeto logično je da se svi nadamo da će se od Koprivnice i Podravke oprostiti s dvostrukom krunom.

– Odlazak iz Podravke ne zamišljam si nikako drugačije nego s dvostrukom krunom. Sjećam se osjećaja kada smo prije nekoliko godina izgubili naslov i ne želim ga ponoviti još jednom. Kup i prvenstvo mora ostati u Koprivnici i sve ćemo učiniti da tako i ostane – optimistična je vratarka Podravine.

Snimio Luka Šarlija.

Kada kvalitetna igračica odlazi, uvijek je pitanje hoće li se i kada vratiti.

– Još je prerano pričati i o odlasku, a kamoli o povratku. Trebamo s dvostrukom krunom završiti sezonu, a tko zna, možda se za nekoliko godina ponovno vratim u Koprivnicu. Klub napreduje iz dana u dan i nadam se da će se vratiti ponovno na stare staze slave, da će ponovno igrati ulogu u europskim natjecanjima – zaključila je Kapitanović.

Tako će Ivana nakon dugih deset godina napustiti Koprivnicu, a kako će klub reagirati na novonastalu situaciju vrijeme će pokazati.

zatvori