Utorak, 30. travnja 2024.

SJAJAN USPJEH Naša Nikolina Lončar potvrdila je svoje kuharsko umijeće na velikom nacionalnom natjecanju

Nikolina Lončar iz Hotela Zlatan u Koprivnici osvojila je izvrsno peto mjesto na natjecanju za najboljeg hrvatskog kuhara, održanom u sklopu Sajma Hotel & Gastroteh na Zagrebačkom velesajmu.
Izvor: kuhar.hr

Prvo mjesto osvojio je Zlatko Novak iz varaždinskog restorana Bedem koji je tako obranio prošlogodišnji naslov.

Spomenimo da su, uz Nikolinu, još dva Koprivničanca završila na popisu TOP 10: Erich Glavica (6.) i Antonio Bukvić (9.).

CRO TOP 10 je pozivno natjecanje, a svoj poziv sudionici su zaslužili natječući se na Hrvatskom kuharskom kupu, Državnom kuharskom prvenstvu i međunarodnim natjecanjima pod okriljem WACS-a (Svjetsko udruženje kuhara) poput Kulinarske olimpijade ili Svjetskog kulinarskog kupa. Na poligonu Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu Sajma demonstrirale su se zavidne kuharske vještine, znanje, umijeće, brzina i spretnost.

Izvor: kuhar.hr
Izvor: kuhar.hr

CRO TOP 10 je natjecanje kao šlag na torti petodnevne manifestacije Hrvatskog kuharskog saveza u sklopu sajma Hotel&Gastroteh na Zagrebačkom velesajmu. U pet dana manifestacije posjetitelji su kušali preko 2000 porcija tradicionalnih hrvatskih jela koje su predstavljale Udruge kuhara Zagrebačke, Varaždinske, Istarske, Vukovarsko-srijemske i Bjelovarsko-bilogorske županije. Kuhari iz spomenutih županija potrudili su se da nitko ne ostane gladan, a posjetitelji su kući mogli ponijeti recepte i vrijedne kuharske savjete iz prve ruke. Poslastica trećeg dana manifestacije bilo je amatersko natjecanje u ukrašavanju Dolcela torti u kojima su sudjelovali posjetitelji Sajma. Oni su uz pomoć profesionalnih slastičarki ukrašavali već unaprijed pripremljene torte. Kako se ocjenjivači nisu mogli odlučiti koja je najljepše dekorirana zaključili su da su svi natjecatelji zaslužili nagradu te su kućama ponijeli tortu koju su sami i ukrasili.

zatvori