Subota, 27. travnja 2024.

VIDEO Mišel Jakšić postavio ultimatum Miljenku Flajsu: Ako se javno ne ispriča u roku tjedan dana, tužit ću ga za klevetu

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić današnju konferenciju za medije održanu u gradskoj upravi iskoristio je kako bi se osvrnuo na posljednje istupe predsjednika Koprivničke Mreže Miljenka Flajsa.

On je, podsjetimo, primijetio da je gradonačelnik bio podvrgnut DORH-ovoj istrazi zbog mogućeg pogodovanja rodbini pri prodaji zemljišta Komunalcu. Evo što je danas o tome rekao Mišel Jakšić, u svojstvu privatne osobe:

– Čudi me što gospodin Ivica Suvalj kao Herešinčan, koji očito ima dovoljno informacija o famoznim oranicama, nije imao dovoljno hrabrosti i obraza sam plasirati tu priču već je u nju gurnuo gospodina Flajsa. Čudi me da se danas reciklira nešto što kao tema nije bilo nametnuto čak ni tijekom predizborne kampanje. To mi samo pokazuje stupanj panike oko nekih drugih tema i projekata. No, sad moram reći da stavimo točku, kako ne bih stalno morao ponavljati da mi je savjest čista jer to uopće ne namjeravam raditi. DORH je prije nekih devet, deset mjeseci odbacio anonimnu kaznenu prijavu protiv mene u slučaju tih zemljišta.

Jakšić se ispričao što nije upoznao javnost da je ispitan u DORH-u, no podsjeća da je u skladu s pravilima, potpisao izjavu o tajnosti iskaza, pa nije javno pričao o tome kako ne bi bio kazneno gonjen. No svi izvidi protiv njega su prekinuti pa Jakšić stoga od Miljenka Flajsa očekuje sljedeće:

– Možda se gospodin Flajs samo zaletio, možda su ga samo gurnuli. Pozivam ga da se javi i dođe, da l’ u gradsku upravu, u Komunalac, sam ili s odvjetnicima, s kamerama ili bez njih, da s nadležnima, ne mora sa mnom, na temelju dokumentacije raščisti sve svoje sumnje. Nakon toga očekujem da mi se javno ispriča preko istih medija kojima me pokušao oklevetati. Ako do toga ne dođe u roku sljedećih sedam dana, najavljujem mu tužbu za klevetanje i za javno iznošenje neistina i neprovjerenih informacija.

Jakšić svoju ponudu smatra korektnom jer postoji mogućnost da je Flajsa netko “nasanjkao”, zaključio je Jakšić te rekao da, iako nije pobornik tužbi, mora na ovaj način zaštiti svoju čast.

 

Izvanredna pressica gradonačelnika Mišela Jakšić

Posted by Drava.info on 7. veljače 2018

 

zatvori