Subota, 25. svibnja 2024.

IMAMO DOBITNICU Evo koga vodimo na monodramu Mije Begović ‘Sve što sam prešutjela’

Nakon ispunjenog početka jedanaeste sezone te mnogobrojnih gostovanja posljednje predstave iz produkcije Ludens teatra ‘Sjećanje vode’, koprivnička će publika u Ludensu sljedeće moći pogledati samoironičnu i beskrajno duhovitu monodramu ‘Sve što sam prešutjela’ Mije Begović.

Predstava je na rasporedu u subotu, 17. veljače od 20 sati u Domu mladih.

Dvije ulaznice za monodramu “Sve što sam prešutjela” osvojila je Vedrana Strmečki. Čestitamo!

“Sve što sam prešutjela” je vrhunska monodrama. Samoironična, beskrajno duhovita, optimistična unatoč svemu i usprkos svima. Mia Begović autorica je monodrame o Njoj – ženi, umjetnici, poduzetnici, majci, sestri. Ženi koja priča svoj život na sceni kao osoba “izvan scene”. Žena u ranim pedesetima na samoironičan i duhovit način, priča o svojim iskustvima. Priča o svojim usponima i padovima i kako ju je samo njen bezuvjetni optimizam i vizija boljeg sutra, održala u trenucima, neizbježnih životnih “neugodnih” situacija.

Mia Begović, pričajući o svom djetinjstvu, odrastanju kao i „zrelenju“, zabavlja nas sa svojim odnosima prema profesiji, odnosom s kolegama, prijateljstvima (kako ženskim tako i muškim) prema „bivšima“ tako i eventualnim „budućima“. Profesijom glumca, odgovara na najčešće pitanje koje joj publika, kao i poštovatelji trač rubrika, postavljaju. Od toga kako uspijeva zapamtiti toliko teksta, kako se bori s viškom kilograma, a mora ući u prošlogodišnji kostim, pa pokušava objasniti i to, zašto na ekranu izgleda puno deblje. Slaveći svoj radni jubilej, prisjeća se anegdota koje su obilježile njezinu bogatu karijeru.

zatvori