Subota, 27. travnja 2024.

LEO KOVAČIĆ Još jedan Koprivničanac u Austriji, “Pokušat ću se igrama probiti u više lige”

Koprivničanac Leo Kovačić, bivši igrač Koprivnice i nogometaš koji je prošao Školu nogometa Slaven Belupa, priključio se velikoj koloniji naših nogometaša koji svoj nogometni kruh zarađuju u Austriji.

Kovačić je potpisao za ASK Markt Neuhodis koji se natječe u austrijskoj Sedmoj ligi.

– Otišao sam u Austriju jer sam se našao na svojevrsnoj prekretnici gdje je trebalo odlučiti na kojoj razini natjecanja trebam nastaviti s nogometnom karijerom. ASK Markt me privukao svojim standardom i ciljevima te mi je pružio uvjete kojima sam i više nego zadovoljan – objasnio nam je Kovačić.

Mladi dvadesetogodišnji Koprivničanac u Austriju je otišao kao vezni igrač, a sigurno će mu veliki plus biti to što može igrati i na krilu, ali i kao napadač.

– Cilj mi je, zajedno s klubom, postizati rezultate koji će biti obostrano zadovoljavajući. S obzirom na to da sam u klub došao kao pojačanje, očekujem da ćemo isto i ostvariti. Cilj mi je pokazati se dobrim igrama te se na taj način probiti u više lige – optimističan je Koprivničanac.

Iako je tek otišao iz Koprivnice, Kovačić je istaknuo kako bi se jednog dana volio vratiti na Gradski stadion, ali mu je u ovom trenutku prioritet Austrija. Kako će se mladi Koprivničanac snaći u novom klubu vidjet ćemo uskoro jer prvenstvo starta za nešto manje od mjesec dana.

zatvori