Petak, 26. travnja 2024.

JUNAK POVIJESNE POBJEDE NA POLJUDU Mateas Delić: Sjela mi je savršeno, ponosni smo što smo skinuli dvadesetogodišnje breme s leđa

Slaven Belupo jučer je na Poljudu ispisao povijest. Po prvi puta je pobijedio Hajduk u Splitu, a junak susreta bio je kapetan Farmaceuta Mateas Delić koji je u 71. minuti postigao prekrasan pogodak vrijedan tri boda

Presretan je nakon utakmice bio povratnik u redove koprivničkog prvoligaša.

— Dojam je zaista fenomenalan. Odigrali smo odličnu utakmicu. Taktiku smo pripremali kroz cijeli tjedan te smo ostvarili sve što smo dogovarali s trenerom proteklih sedam dana. Preponosni smo da smo skinuli breme Poljuda s leđa koje je trajalo više od dvadeset godina. Što se tiče mog gola, lopta mi je zaista odlično sjela. Još na zagrijavanju sam pogodio dva voleja, osjetio sam me ide i baš sam imao dobar osjećaj. Pokazalo se kasnije da sam bio u pravu — rekao nam je odlično raspoloženi Delić.

Kapetan Slaven Belupa nije mogao ni sanjati bolji povratak u redove Farmaceuta.

— Mislim da nitko nije mogao zamisliti ovako dobar početak proljetnog dijela prvenstva. Sve nam se poklopilo. Sedam bodova u tri kola, od čega dva gostovanja, zaista odličan učinak na kojem moramo temeljiti optimizam za nastavak prvenstva. Trebamo nastaviti odlično raditi na treninzima kao što smo i radili do sada i onda će se rezultat vratiti — objasnio je kapetan Slaven Belupa.

Kako obično i biva nakon velikih pobjeda, apetiti navijača brzo porastu. S obzirom na pojačanja koja je Slaven doveo u zimskom prijelaznom roku i na najave da će se igrački kadar i na ljeto ojačavati, mnogi navijači koprivničkog prvoligaša sanjat će borbu za Europu iduće godine.

— Mislim da je to želja svih nas, i igrača i stručnog stožera i svih ljudi u klubu. Želimo svi skupa podići klub na višu razinu i vratiti ponovno publiku na Gradski stadion. To ćemo učiniti ako ćemo ostvarivati dobre rezultate stoga se moramo boriti za Europu i “ganjati” barem četvrto mjestu u ligi ili odličan rezultat u Kupu — optimističan je Delić.

Jučer je pao Hajduk, a sada slijedi Dinamo. Zašto i na Maksimiru ne bismo vidjeli veliko slavlje Farmaceuta?

— Ovaj start u proljeće dao nam je krila, ali smo čvrsto na zemlji. Dinamo je naša najbolja ekipa s velikim i širokim rosterom. Unatoč tome, ne idemo u Zagreb s bijelom zastavicom, dapače. Idemo se potući pa što bude. Pokazali smo jučer da možemo sa svima — zaključio je Delić.

Ipak, prije koncentracije na Zagreb i Dinamo Slavenaši su zaslužili tri dana slobodnog. Uživat će u pobjedi protiv Hajduka do utorka, a onda kreće priprema za gostovanje na Maksimiru.

zatvori