Petak, 26. travnja 2024.

JOSIP NAKIĆ ALFIREVIĆ nakon 32 godine na čelu Pučkog otvorenog učilišta odlazi u mirovinu

Ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica Josip Nakić Alfirević odlazi u mirovinu.

— Dao sam zahtjev za razrješenjem na mjestu ravnatelja iako bi mi mandat trebao trajati do iduće godine. No, mislim da je 32 godine rada apsolutno dovoljno vremena da netko drugi dođe — rekao je Nakić Alfirević danas u programu Radio Drave te dodao: — Želio bih u ovom trenutku da to bude nasljednik koji će nastaviti ono što nam je sljedeći korak.

Snimio Marko Posavec.

To je iskorak koji će od Pučkog otvorenog učilišta formirati potpuno novu, europski profiliranu ustanovu. Trebao bi to biti moderan centar za cjeloživotno obrazovanje odraslih:

— Grad nam je tu ponovno izuzetno pomogao. Dao nam je vrlo vrijedne zgrade u kojima mi imamo sve naše standardne programe. No, nakon godinu–dvije dana, Pučko otvoreno učilište trebalo bi biti moderno učilište za cjeloživotno učenje s namjerom za da četiri, pet godina bude lifelong learning university, znači prvi univerzitet za cjeloživotno učenje.

Recimo i da će natječaj za novog ravnatelja Pučkog otvorenog učilišta biti objavljen krajem ovog tjedna, a Nakić Alfirevićev nasljednik mogao bi biti izabran tijekom ožujka. Novi će ravnatelj ili ravnateljica, doznajemo, imati na početku svog mandata svu raspoloživu pomoć njegova prethodnika.

zatvori