Srijeda, 2. listopada 2024.

IVKOVIĆ NAKON CIBALIJE: Zaslužena tri boda, slijedi Split, misle da će nas pojesti, ali bitan je samo teren

Slaven Belupo svladao je večeras u Koprivnici Cibaliju u 22. kolu Prve hrvatske nogometne lige rezultatom 2:0. Autogol Solde u prvom poluvremenu i pogodak Bouadle u sudačkoj nadoknadi drugog bili su dovoljni za važna tri boda Farmaceuta.

Zadovoljan nakon utakmice bio je i trener koprivničkog prvoligaša Tomislav Ivković.

– Teška, tvrda, ali i kvalitetna utakmica. Cibalia se potvrdila kao nezgodna ekipa, bolje je ušla u utakmicu, iznenadili su nas visokim pritiskom. Ipak, nakon 25. minute došli smo k sebi, zabili gol uz dozu sreće, ali i propustili jednu odličnu priliku kada je Ivanovskom Brkić fantastično obranio udarac glavom. U drugom poluvremenu propustili smo, nažalost, nekoliko odličnih kontri i polukontri, a pomazila nas je i sreća kada nas je spasila greda. Ipak, zasluženo smo pobijedili i kao šećer na kraju postigli i drugi gol – rezimirao je utakmicu Ivković.

Farmaceuti su ovom pobjedom preskočili Lokomotivu te su s 25 bodova trenutno šestoplasirana momčad prvenstva, a strateg Slavena naglasio je da je važno da se njegova momčad odmaknula od ekipa poput Cibalije.

Koprivnički prvoligaš tako je startao na najbolji mogući način u proljetni dio prvenstva, remijem na gostovanju kod Intera i današnjom pobjedom, što je sigurno podiglo samopouzdanje našim nogometašima prije dva najteža gostovanja u ligi kod Hajduka i Dinama.

– Bitno je da smo uzeli ova četiri boda jer samopouzdanje dolazi s dobrim rezultatima. Hvala Bogu, svi igrači su zdravi, a posebno me veseli što smo igrački kadar proširili kvalitetnim igračima. Što se tiče gostovanja u Splitu, idemo igrati nogomet. Nećemo se sakriti u mišlju rupu jer me to ne zanima. Neka dođe 20 tisuća ljudi, dobili su Dinama, atmosfera im je fantastična, misle da će nas pojesti jer je takav nogomet, ali ono bitno bit će na terenu, a tamo je malo drugačija priča – zaključio je Ivković.

Slušaj uživo
zatvori