Petak, 26. travnja 2024.

Ivica Suvalj: Pod krinkom povećanja opsega posla i bolje efikasnosti, uskoro će uslijediti dodatna zapošljavanja SDP-ovih kadrova u gradskim poduzećima

Nakon što je gradonačelnik Koprivnice i službeno javnosti predstavio nove gradske pročelnike, oglasili su se i iz koprivničkog ogranka Mreže nezavisnih lista.

Mrežin gradski vijećnik Ivica Suvalj novinarima je na konferenciji za medije rekao o čemu se priča u koprivničkim kuloarima:

– U koprivničkim kuloarima se priča da smo svjedoci da je u tijeku najmasovnije stranačko kadroviranje SDP-a posljednjih godina. Riječ je o novoimenovanim pročelnicima Gradske uprave, ali i o vodstvima Komunalca i KC voda. Gradonačelnik za sve njih ističe da dolaze iz gospodarskog sektora, ali prešućuje da su to u većem dijelu članovi SDP-a. Mislim da se to radi upravo kako bi se prikrilo jedno od najmasovnijih stranačkih kadroviranja posljednjih godina.

Suvalj je podsjetio da je prije četiri godine za predsjednicu Uprave Komunalca imenovana aktualna potpredsjednica gradskog SDP-a Maja Hleb, a prije dvije godine za pročelnika za društvene djelatnosti imenovan je Darko Ledinski. Tada je rečeno da će s novim ljudima doći do iskoraka i bolje efikasnosti u gradu, podsjetio je Suvalj te dodao:

– Iste fraze gradonačelnik Jakšić građanima Koprivnice ponavlja i danas s novim ljudima pa zaključujemo da dosadašnja ekipa očito nije ispunila očekivanja, no usprkos tome ostali su na teret gradskog proračuna.

Suvalj je ustvrdio da se dogodilo novih sedam zapošljavanja na teret građana Koprivnice. Bilo bi mu to, kaže, shvatljivo da se Koprivnica širi i da gospodarski jača, da se povećava broj stanovnika, da se otvaraju nova radna mjesta u proizvodnom sektoru. No trendovi su totalno suprotni, a ne cvijeta ni poduzetništvo, ocijenio je Suvalj te dodato da u Mreži stoga vjeruju, da će pod krinkom povećanja opsega posla i još bolje efikasnosti, uskoro uslijediti dodatna zapošljavanja SDP-ovih kadrova u gradskim poduzećima.

Da su u pravu, Mreži potvrđuju i prvi istupi novoimenovanih pročelnika, kaže predsjednik Miljenko Flajs. On je primijetio da je nova pročelnica Ana Mlinarić rekla da je prihvatila posao pa ga zanima tko je pročelnici ponudio taj posao. Pročelnik Dario Jembrek najavio je pak da mu je plan povećati Gradsku upravu. Članovima Mreže nije jasan motiv, ali su im jasni troškovi. A pročelnik Zdravko Punčikar tražio je posao u Koprivnici, i dobio ga, te s prozora svog ureda vidi i svoj stan:

– To su zanimljive stvari. No one su nam argument da smo utvrdili činjenično stanje i temelj su za naše stavove, zaključio je predsjednik koprivničke Mreže Miljenko Flajs.

zatvori